Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Csikidam a szombathelyi Fő téren

Ilyen az, amikor két fesztivál fut párhuzamosan a városban.

A bőség zavarával küszködtek a szombathelyiek pénteken délután és este, mikor is két fesztivál szakadt a nyakukba. Mert egymás mellett, illetve egymás után jöttek a fellépők több helyszínen is, ahogyan beharangoztuk egy időben zajlott a Bloomsday Te mire bulizol majd a Bloomsdayen? 2022. June 16. 07:23 és az I. Életforrás Családi Fesztivál és Kirakodóvásár, amitől olyan hangulat és nyüzsgés lett a szombathelyi belvárosban, mintha karnevál volna, pedig az még odébb van.

Bloomsday és koncertek hétvégén
Bloomsday és koncertek hétvégén
Mészáros D. Zsolt

Mindkét fesztivál mást kínált a szombathelyieknek, a Bloomsday pénteki napján mint előre jeleztük, fellépett a Kugler, a feltörekvő szombathelyi zenekar, a Rákóczi utcai színpadon pedig a Firkin, az ír kitekintésű zenéjével, ami autentikus választás egy ír szerző ír regényéhez, és az ehhez fűződő szombathelyi ünnephez. Volt azonban egy másikm történés is a városban, amitől, mint említettük, igazán nagy lett a nyüzsgés, sőt, az idő is kegyes volt.

Bloomsday és koncertek hétvégén
Bloomsday és koncertek hétvégén
Mészáros D. Zsolt

Egy baráti kör ötlete alapján élete hívták hagyományteremtő Programajánló a hétvégére: Bloomsday, Bálint Natália, Komolyzenei Kulturális Fesztivál és Életforrás Családi Fesztivál 2022. June 16. 19:26 szándékkal az I. Életforrás Családi fesztivál, és Kirakodóvásárt Szombathelyen, amelyen a kirakodóvásár mellett színházi előadások, sőt, családi főzőverseny is szerepelt, a péntek esti fő attrakció azonban Szikora Róbert és az R-GO volt, aki, illetve akik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökei, most azonban inkább a múltba révedő zenéjükkel célozták meg a közönséget, mert sokan voltak fiatalok, amikor még a gidák is frissek voltak.

Bloomsday és koncertek hétvégén
Bloomsday és koncertek hétvégén
Mészáros D. Zsolt

Szikora nem árult zsákbamacskát és nem is kockáztatott, több évtizedes slágereivel andalította el a szombathelyieket, akik ezért annyira hálásak voltak, hogy együtt énekelték el a fiatalságukat Szikorával és zenekarával, miközben a hold nyájasan mosolygott a szombathelyi égen. A zenét visszaadni nem tudjuk, de magában dúdolgatva megnézheti képeinket, amit galériánkban hoztunk. Ha nem volt ott azért, ha pedig igen, akkor azért, hátha fölfedezi saját magát. Katt a képre!

Bloomsday és koncertek hétvégén
Bloomsday és koncertek hétvégén
Mészáros D. Zsolt

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Galéria