Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csillagjárás a tavaszi égen

54 perces időszakot fog át olvasónk fotója, a csillagok fényes csíkoknak látszanak. Megörökítette a Jupiter és a Vénusz együttállását is.

A fotókat Barki László söptei olvasónk készítette március 15-én este. Néhány adat a hozzáértőknek: az első fotót 147 x 15 sec expo + egy sötétképből rakta össze, közben két másodperces késleltetések, összesen 54 percnyi időt fog át.

Az exponálás közben a zajszűrést kikapcsolta, azt egy Startrails nevű program végezte el a sötétkép segítségével. (A sötétkép letakart objektívvel, azonos beállításokkal készült.) A végén photoshoppal végzett el még egy kis zajszűrést.

Csillagjárás 54 perc alatt
Barki László

Mint írja, nem volt távkioldója, mindent az ujjaival csinált, így bárki készíthet hasonló fotókat.

A másik fotón a Jupiter és a Vénusz látható, ezeket zajszűréssel készítette.

A Jupiter és a Vénusz együttállása
Barki László

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra