Csak csökken és csökken a koronavírus-koncentráció a szennyvízben

Úgy tűnik, nyárra tényleg búcsút inthetünk a járványnak.

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja. A 21. héten a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban továbbra is csökkenő tendenciát mutat - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Számottevő csökkenés mérhető Budapest dél-pesti szennyvíztisztító telepén, valamint Békéscsabán, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen, Zalaegerszegen és a budapesti agglomerációs települések közös mintájában. A többi mintavételi hely esetében stagnáló tendencia figyelhető meg, emelkedés sehol sem tapasztalható.

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden településen a „mérsékelt” kategóriába sorolható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19