Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csütörtöktől érvényesek az új beutazási szabályok Ausztriában

Az ingázók csak 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel léphetnek be, az előzetes regisztráció viszont 28 napig lesz érvényes.

Csütörtöktől, azaz 2021. április 1-jétől változnak az ingázók beutazási szabályai Ausztriában. Amint arról már mi is beszámoltunk, az egyik legfontosabb változás az, hogy a kötelező antigén- vagy PCR-teszt beutazáskor nem lehet régebbi, mint 72 óra. Kiemelendő még, hogy a beutazási regisztráció (Pre-Travel-Clearance) érvényessége 28 napra tolódik ki, azaz nem kell minden héten, vagy minden tesztelés alkalmával újra regisztrálni, amennyiben a rajta szereplő adatok nem változnak.

Mindkét változás 2021. április 1. 0 órától lép életbe, de hogy meddig, azt egyelőre nem lehet tudni, mivel Magyarország jelenleg nagy kockázatot jelentő térségnek számít a fertőzöttség szempontjából (Hochinzidenzstaat), ezért várhatóan a járványügyi adatok javulásáig.

enyugat.hu

AZ ÖGB Burgenland magyar nyelvű tanácsadó oldala azt is írja, hogy ezek a változások nem csak a jelenleg három legfertőzöttebb tartományban (Burgenland, Bécs, Alsó-Ausztria) dolgozókra vonatkoznak, hanem minden ingázóra. Így tehát ha valaki Stájerországban dolgozik, és csak átutazik Burgenlandon, akkor is ezek az új szabályok vonatkoznak rá: az ő tesztje sem lehet 72 óránál régebbi.

Minden más, beutazással kapcsolatos szabály változatlan:

 • továbbra is elfogadják az antigén- vagy PCR-tesztet, amely lehet külföldön kiállított is, ha az adattartalma megfelelő.
 • Illetve a teszt továbbra is pótolható 24 órán belül, beutazás után, ha valaki beutazáskor nem tud tesztet felmutatni.
 • A jogszabály-változás itt olvasható az osztrák közlönyben, német nyelven.

  Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Covid 19

  Tovább az oldalra