„Kár, hogy nem én voltam” – Czeglédy Csaba vallomást tett az „ördög ügyvédje” bírósági tárgyalásán

A szombathelyi politikus tagadta az ellene felhozott vádakat.

„Büszke lennék, ha én követtem volna el. Bárki csinálta, zseniális volt. Kár, hogy nem én voltam” – mondta Czeglédy Csaba szombathelyi politikus a veszprémi járásbíróságon kedden indult tárgyaláson a 24.hu tudósítása szerint.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A bíróság mai ülésével megkezdődött az a tárgyalássorozat, ami Borkai Zsolt, egykori fideszes győri polgármester szexvideóinak A didi hófehér, a didi kőkemény - Megannyi izgalmas kérdés a Borkai-szexvideó kapcsán 2019. October 08. 07:41 2019-es nyilvánosságra hozatala miatt indult. Két évvel ezelőtt hallgatták ki Czeglédy Csabát gyanúsítottként hallgatták ki az "Ördög ügyvédje" blog Borkai Zsolt jachtos-szexpartis bejegyzése miatt 2021. April 09. 09:45 először Czeglédy Csabát az ügyben gyanúsítottként, aki akkor is tagadta, hogy ő lenne az „ördög ügyvédje”, de már akkor is azt mondta, büszke lenne rá, ha ő hozta volna nyilvánosságra a felvételeket.

Czeglédy Csaba
Nyugat.hu

Tavalyelőtt októberben az ügyészség vádat is emelt Vádat emelt Czeglédy ellen a Fővárosi Főügyészség az „ördög ügyvédje”-ügyben 2021. October 04. 11:09 Czeglédy ellen, tavaly márciusban aztán a veszprémi járásbíróság tárgyalás nélküli végzésében Tárgyalás nélkül egymillió forintra büntették Czeglédy Csabát az „Ördög ügyvédje”-ügy miatt – Frissítve 2022. March 22. 16:30 egymillió forintra büntette Czeglédyt, bűnsegédlettel vádolt társát pedig félmillióra.

Czeglédy azonban nem fogadta el a végzést és tárgyalást kért, a bíróság ezért tavaly szeptemberben hatályon kívül helyezte a márciusi végzést. A tárgyalás pedig ma kezdődött el Veszprémben.

A 24.hu helyszíni tudósítása szerint Czeglédy kijelentette, nem bűnös a szexvideók nyilvánosságra hozatalában. Hozzátette, hogy a nyomozás során a Nemzeti Nyomozó Iroda nem is akarta őt meggyanúsítani, csak az ügyészség nyomására léptek. Mint mondta, a nyomozás során minden elektronikai eszközét lefoglalta és átvizsgálta a rendőrség, de nem találta nyomát a videófelvételeknek.

A tárgyalás folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet