Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Budai Gyula újabb vádakkal támadt Czeglédy Csabára, közben a bíróság éppen ezekről az ügyekről döntött

"Egy Budai Gyula nevű sült bolond végighaknizta a kormánypárti sajtót azzal, hogy a szerinte eltüntetett és bűncselekményből származó milliárdokkal a DK-t és az MSZP-t finanszíroztam" - kezdi Facebook-bejegyzését Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő.

Ez a mondat arra a fideszes országgyűlési képviselő Budai Gyulára utal, akit a kormány pitbulljaként is emlegetnek. Egykori elszámoltatási kormánybiztosként az volt a feladata, hogy nyomozza ki a Gyurcsány-kormány tagjainak bűncselekményeit, és vigye őket bíróság elé.

Budai 107 feljelentéséből négyben emeltek vádat.

Míg Budai a kormánymédiában Czeglédy bűncselekményeit részletezte Budai Gyula az OLAF-hoz fordul a Czeglédy Csabának kölcsönadott uniós források miatt January 31. 17:35 , a Fővárosi Ítélőtábla épp jogerős ítéletet hozott az Origo és Ripost ellen, amiért azok valótlanságokat állítottak a képviselőről.

Czeglédy Csaba
Az ítélőtábla két jogerős ítélete
Czeglédy Csaba

"A Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy az Origo összesen nyolc, egyenként is súlyos jogsértést valósított meg, amelyek közül több valótlanul bűncselekmény elkövetésével hozott engem összefüggésbe. Az általa elkövetett jogsértések rám és környezetemre hosszú távú kedvezőtlen hatást gyakoroltak" - írja Czeglédy Csaba.

"Ezen hazug közlések ráadásul 2018 tavaszán, az országgyűlési választások kampányidőszakában jelentek meg, amikor én a koncepciós eljárásban törvénytelenül fogva voltam tartva, tehát meg sem tudtam magam védeni a nyilvánosság előtt" - teszi hozzá.

Az ítélet is kiemeli, hogy Czeglédyről akkor állított valótlanságot a két kormánypárti lap, amikor neki esélye sem volt védekezni vagy reagálni a hamis állításokra. És ezzel két lap munkatársai is tisztában voltak.

Úgy tűnhet, a kormánypárt éppen új frontot nyitott Czeglédy ellen, miután kiderült, hogy akár a szombathelyi politikus lehet Hende Csaba kihívója Závecz Intézet: Ungár Péternek és László Győzőnek lenne esélye legyőzni Hende Csabát February 08. 11:27 Szombathelyen 2022-ben, és hitelteleníteni akarják Czeglédyt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Kizárták a Czeglédy Csaba ellen zajló bírósági eljárásból azt az ügyvédet, aki a kezdetektől képviseli a politikust

Hankó Faragó Miklós szerint ezzel az európai emberi jogi egyezményt és az Alaptörvényt is megsértette a Szegedi Ítélőtábla.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra