Dalt írt Putyinról a Pet Shop Boys

Elég keményre sikeredett.

Vlagyimir Putyinról szóló dallal jelentkezett a Pet Shop Boys - szúrta ki a Népszava -. A zongorával kísért dal klipjében felvételek láthatóak Vlagyimir Putyin beiktatásáról, egy Sztálin-mellszobor leleplezéséről, egy tüntetésen történt őrizetbevételről, valamint menetelő katonákról.

A szövegben a banda félreérthetetlenül utal a putyini Oroszországban uralkodó Sztálin-reneszánszról („az új körülmények között ő újra Isten”), amit „a múlt már nem is múlt, csak eddig tart” refrén erősít meg. Szintén erre utalnak a következő sorok: „Azt akarom, hogy féljenek tőlem / Úgy, ahogy mindenki félt tőle”, majd „Csakúgy, mint ő, én is győzni fogok / Nem merülök a feledés homályába / Azt akarom, hogy emberek / A nevemet kiáltva haljanak meg”.

A duó egyébként eddig sem rejtette véka alá - írja a lap -, hogy mit gondol a putyini Oroszországról és az orosz–ukrán háborúról. Az Ukrajna elleni orosz invázió tavaly február 24-i kezdetét követően nem sokkal az Instagramon tiszteletüket fejezték ki „minden bátor orosz számára, aki tüntet Putyin fasiszta inváziója ellen”, és még nagyobb tiszteletüket Ukrajna védői iránt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra