Dánia a világon elsőként leállítja oltási programját

Ősszel tervezik újra beindítani

Dánia a világon elsőként állítja le az általános oltási programját. Az Egészségügyi Hatóság szerint itt a tavasz, magas az átoltottság (több mint 80 százalékos), alacsonyak az esetszámok (az elmúlt 24 órában 1088 új fertőzöttet regisztráltak), és mostanában sokan kapták el az omikront, úgyhogy bíznak a természetesen kialakult védettségben is.

Ez a lépés azzal jár, hogy május 15-től nem hívják el a lakosokat oltásra, de mindenki befejezheti a megkezdett oltási ciklust. Sőt, bárki kérhet újabb oltást a tavasz vagy nyár során, az oltópontok működnek tovább.

Bolette Søborg, a hatóság egyik igazgatója azt mondta, hogy ugyan egyelőre úgy tűnik, kordában tudják tartani a járványt, a veszélyeztetett csoportba tartozóknak továbbra is ajánlott a védőoltás.

Úgy készülnek, hogy ősszel újra beindítják a programot, mert újabb mutációkra számítanak. Addig pedig tovább figyelik az egyes vakcinák hatékonyságát, hogy a következő hullám előtt pontosabban meg tudják mondani, kinek milyen oltóanyagra van igazán szüksége – írja a Telex .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19