Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

December elsejétől szigorítják az iskolákba való belépést

A szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be.

A Telex jutott hozzá az Oktatási Hivatal friss, iskolaigazgatóknak címzett leveléhez, melyben az áll, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozata szerint december elsejétől szigorítják a belépés rendjét az iskolákban.

Eszerint ha a gyerekeket iskolába kísérő vagy onnan hazakísérő felnőtteknek nem lesz védettségi igazolványuk, akkor csak egy kijelölt pontig léphetnek be az iskola területére. Ráadásul az is szerepel a levélben, hogy védettségi igazolás nélkül eleve egy szülő mehet csak be a gyerekkel vagy a gyerekért az iskolába.

A Telex egyébként azt is megjegyzi, hogy a 29/2021 (IX. 19.) Emmi-határozat szerint a tanároktól, diákoktól, iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségi igazolványt. Viszont minden, az iskolába belépő külső személynek fel kell mutatnia valamilyen hazai vagy uniós oltási vagy egyéb védettségi igazolást.

Az iskolaigazgató viszont engedélyezheti azoknak az igazolvány nélküli belépést, akik a hivatalos megfogalmazás szerint „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19