Tavasz, eső és napfény: indul a szombathelyi fűszezon

Olvasói fotók jöttek, éled a politika is.

„Ha egy földönkívüli intelligencia most azt próbálná bekalibrálni, hogy mi okozza a legnagyobb gondot Szombathely lakóinak, jó eséllyel arra a következtetésre jutna, hogy a vannak ugyan olyan apró-cseprő problémák, mint például a koronavírus-járvány, a megélhetésért folyó harc vagy a társadalom szétszakadása, de a legnagyobb ügy mindenképpen a fűnyírás. A fű hossza Szombathelyen politikai kérdés, a városvezetés alfája és ómegája, amelyből minden más levezethető.”

Mindezt 2021 júniusában írtuk Svájcban így csinálják - Adalék a szombathelyi fűnyírási háborúhoz 2021. June 06. 07:10 , és a helyzet csak annyit változott, hogy a „koronavírus-járvány” szót „ukrán háború”-ra kell cserélni.

Mivel újra itt a tavasz, süt a nap és esőből sem volt hiány, ismét előkerült a régi téma, nem minden politikai felhang nélkül.

Horváth Gábor városi képviselő (Fidesz-KDNP) néhány nappal ezelőtt ezt a bejegyzést tette közzé közösségi oldalán.

Olvasónktól pedig egy fotókkal gazdagon illusztrált levél érkezett, amit - néhány apró javítástól eltekintve változtatások nélkül közlünk. A Szompark hetekre bontott fűnyírási ütemterve itt található.


Olvasói levél:

Derékig érő fű a város közepén

Szombathely főterére sietve az emberek az Uránia udvar parkolóban állnak meg. És mi fogadja őket? Hát derékig érő gaz, mert ez már nem fű.

Városi vizelde éjszaka
Olvasó

A kutyák sem látszanak már ki belőle, a kutyagumit sem lehet benne megtalálni. És bár lehetett olvasni hogy az eső miatt nem tudják időben levágni, és el is hiszem, de nem a város központnak kéne a legelőbb rendbe lenni?

Mégis csak jó benyomást kelt ez a belváros. Nem?
Olvasó

Valami itt igen el van csúszva a fejekben. A parkolóautomata még azért megközelíthető, de pl. a vele szemközti járda a sarkon, a közvilágítási kandelábert 5 éve nem tudják a lombkoronából kivágni, így egyáltalán nincs értelme a fényének.

5 éve elfelejtik rendbe tenni, de ott a lámpa valahol
Olvasó

A díszfák nagy lombkoronája pedig ragacsos trutyival folyatja az alattuk álló autókat, mintha ez a rész, a senki elhanyagolt földje volna. Kicsit nyomasztó, hogy évek óta ez megy.

Derékig érő fű a város közepén.
Olvasó

Mégis csak ide téved be a várost látogató turista, és az osztrák is, ha még jön egyáltalán. Első benyomásnak siralmas...

Lassan elnövi a trafót is
Olvasó
Libri mögött
Olvasó
A lombkoronában a közvilágítás
Olvasó
Derékig érő fű a város közepén
Olvasó
Derékig érő fű a város közepén
Olvasó
Kinőtt a gondozatlan bokor alatt a tyúkhúr
Olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Svájcban így csinálják - Adalék a szombathelyi fűnyírási háborúhoz

Abban jók vagyunk, hogy rágörcsöljünk az ügyekre.

Jelentem