Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hol élnek a dollármilliomosok?

Nem meglepő, az Egyesült Államokban és Európában. Az emberiség egy százalékáé a világ vagyonának 41 százaléka.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utóbbi napokban aggasztó hírek jönnek Amerika az összeomlás szélén 2013. October 07. 12:01 az Egyesült Államokból, bajban az USA gazdasága, a politikusok kínos tehetetlenséget árulnak el, de közben az USA folyamatosan termeli a milliomosokat – áll a Credit Suisse hétvégén nyilvánosságra hozott jelentésében.

Japánban kevesebb a milliomos

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az elmúlt egy évben 1,8 millióval nőtt a világon a dollármilliomosok száma, ebből 1,7 millió az USA-ban él. A svájci bank anyagából az is kiderül, hogy a gazdagok 321 százaléka amerikai, 39 százaléka európai állampolgár. Az is érdekes, hogy a versenyképességben lemaradó országokban nőtt igazán a dollármilliomosok száma.

Forrás: Credit Suisse
Credit Suisse

Az Egyesült Államok után a második helyen Franciaország van 287 ezer új milliomossal, a harmadikon Németország 221 ezerrel, a negyediken Olaszország 127 ezer új dúsgazdaggal. Még a csőd közelében álló Spanyolországban is nőtt a milliomosok száma. Japánban viszont csökkent, mégpedig 1,3 millióval, egy év alatt.

A világ vagyona brutálisan koncentrálódik, a lakosság egy százalékának birtokában van a vagyon 41 százaléka. Kb. kétmillió embernek van 5-10 millió dollárja, mintegy százezernek több mint 50 milliója, és közel 34 ezernek legalább 100 milliója.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Amerika az összeomlás szélén

Ha nem egyeznek meg a politikusok, csőd fenyegeti az Egyesült Államokat. A fél ország már lebénult, az ok jó mélyen van.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés