Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Burgenlandban lehetséges a lazítás

Még 2449 oltásra van szükség.

Burgenland tartományfőnöke, Hans-Peter Doskozil továbbra is tartja magát korábbi kijelentéséhez: ha november 11-éig sikerül elérni a 10.000 új koronavírus elleni oltást, azaz a 80%-os átoltottságot a tartományban, lazítana a jelenlegi korlátozó intézkedéseken. Az elérni kívánt számhoz a mai állás szerint még 2449 oltásra van szükség, olvasható az ORF Burgenland oldalán.

"Tárgyalunk szövetségi szakértőkkel és az egészségügyi minisztériummal is. Érezhető lazításokat akarunk elérni Burgenlandban november 11-étől. A számok minket igazolnak, és megmutatják azt is, jó utat választottunk, az embereknek pedig érezniük kell, jól döntöttek" mondta Doskozil.

Bár az oltó- és tesztközpontok október 1-jével bezártak, továbbra is mindenki számára rendelkezésre áll a tesztelés és az oltakozás lehetősége is, ingyen. Október hónap összes vasárnapján ráadásul előzetes regisztráció nélkül lehet az oltást felvenni a tartomány összes járási hivatalában, valamint a kijelölt háziorvosi praxisoknál. Novemberben pedig 6 napon is lesznek oltások iskolákban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra