Dupla emlékeztető oltásra lehet szükségük a Sinovac vakcinájával oltottaknak

A kínaiak által kifejlesztett oltóanyag általi teljes körű oltás önmagában egyáltalán nem nyújt védelmet a delta és az omikron variánsok ellen.

Egy friss tanulmányból kiderült, hogy két dózis kínai oltóanyag után egy harmadik adag a Pfizer vakcinájából viszont hatékonyabb védelmet nyújt az omikronnal szemben.

A Yale Egyetem kutatói által végzett tanulmányból kiderült, hogy a két dózis Sinovac oltóanyag után beadott harmadik dózis Pfizer vakcina hatékonyabb védelmet nyújt az omikron ellen, azonban a kutatók szerint még ez a kombináció sem tökéletes az omikronnal szemben.

Az eredmények szerint a kínaiak által kifejlesztett oltóanyag általi teljes körű oltás önmagában egyáltalán nem nyújt védelmet a delta és az omikron variánsok ellen, azonban a harmadik, mRNS-alapú oltással jelentősen megnövekszik a vírussal szembeni immunitás – írja a liner.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19