Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Így drukkolunk mi - Szurkolói körút Szombathelyen az EB-döntő idején

Sokan voltak házon kívül a bécsi EB-döntő idején Szombathelyen. A szurkolók számos hely közül választhattak, ahol közösségben, másokkal együtt izgulhatták végig a spanyol-német meccset. A legtöbben a Nyugat szurkolói sátrában gyűltek össze, de nagyon sokan voltak a Fő téren, az Uránia udvarban és Oladban is. Fotóink kilenc helyszínt örökítettek meg,

Ízorgia az Urániában

Körutunkat az Uránia udvarban kezdtük, ahol több vendéglátóhely is készült kivetítőkkel. A kellemes hangulatú udvarban nem akadt üres asztal, sokan ízletes vacsora közben szemlélték a meccset. Talán ennek is köszönhető, hogy a szurkolói hangulat meglehetősen lagymatag volt.

Uránia Udvar -Labdarúgó EB döntőjének szurkolói Szombathelyen
Nyugis este az Urániában
Tánczos Mihály

A helyzeteket ottjártunkkor nem kísérte felhördülés. Normális hangerőn szólt a kommentár. A szabad tér helyett a szurkolók választhatták a kényelmes ülőkéket is, például a Premierben, ahol már kicsit oldottabb volt a hangulat. A Savaria Mozit ezen az estén kevesen választották, miközben a Fő téri Royalnál szabad helyet sem lehetett találni. Itt találkoztunk az első kifestett szurkolókkal. Na meg egy szentesi turistacsoporttal, akik a pálmafák "árnyékában" élvezték a szombathelyi éjszakát.

Labdarúgó EB döntőjének szurkolói Szombathelyen
Jókedv a Royalnál
Tánczos Mihály

Egy hölgyet is lencsevégre kaptunk, aki laptopján foglalta el magát, amíg a pasik a labdakergetőket nézték.

Fő tértől Oladig

A Paparazzo Club előtt is szép számmal gyűltek össze a szurkolók. Jópáran motoron érkeztek. Itt is jellemző volt az eszem-iszom és szabad helyet itt sem lehetett találni, legfeljebb a fák körüli padokon, messzebb az eseményektől. Az asztalkákon látott névtáblákból kiindulva előre foglalták az asztalokat a szurkolók. Megnéztük, mi a helyzet a város szélén. Az Árkádia előtt körülbelül kéttucatnyian nézték a meccset, sajnos az első vakuvillanásra elment a hang, de reméljük ezt később orvosolni tudták. Olad "falu" részén a Black Cab Pub-ban igazi forró hangulatot és levegőt találtunk, zászlós szurkolókkal, sok-sok emberrel és több televízió készülékkel.

Tömött szurkolói sátor

Az igazi hangulatot azonban a Haladás pálya melletti szurkolói sátorban találtuk és nem azért, mert hazabeszélünk. A Nyugat Rádió és a nyugat.hu óriási sátrában hat kivetítőn lehetett szemlélni az eseményeket. Fotóink is igazolják, több százan választották ezt a helyszínt a döntő idejére, a sok szurkoló pedig értelemszerűen emelte a hangulatot. Helyzeteknél felhördülés, gólnál ováció, szép akcióknál pedig taps, ahogy kell.

Labdarúgó EB döntőjének szurkolói Szombathelyen
Spanyoloknak szurkoló férfi öröme
Tánczos Mihály

A spanyoloknak és németeknek szurkolók békésen elfértek egymás mellett. Itt volt a legtöbb kellék is. Zászlók, pólók, arcfestések színesítették az éjszakát. A többit pedig mondják el a képek. Ja, és Spanyolország - Németország 1:0.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra