Egész nap figyelniük kellene az iskolaigazgatóknak az EESZT-ben megjelenő pozitív teszteredményeket

Pedig nem tartozik az igazgatók jogkörébe, és a törvényben szabályozott intézményvezetői feladatokkal sincs összhangban.

Több iskolában is azt a feladatot kapták az intézményvezetők, hogy folyamatosan figyeljék az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) a pedagógusok, diákok pozitív koronavírusteszt-eredményeit – értesült a Népszava több forrásból is.

„Igazgató asszony maga köteles böngészni az EESZT-t és az ott megjelenő pozitív teszteredményeket jelenteni, még akkor is, ha csak háziorvos általi gyorsteszt” - olvasható az egyik, laphoz eljutott iskolai tájékoztató levélben.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja, Nagy Erzsébet szerint ennek nincs jogszabályi alapja, nem tartozik az igazgatók jogkörébe, és a törvényben szabályozott intézményvezetői feladatokkal sincs összhangban.

Az is jogellenes, hogy táppénzen lévő pedagógusokat, akiket arra köteleztek, hogy otthonról dolgozzanak: tartsanak digitális órákat, ellenőrizzék a tanulók munkáit - tette hozzá.

Jelenleg, ha egy osztályban valaki megfertőződik, azok a tanulók, akik oltottak, nem kerülnek kontaktszemélyként karanténba, miközben ők is ugyanúgy megfertőződhetnek és tovább fertőzhetnek. Emellett a kormány a karanténidőszakot is lerövidítette fertőzöttek esetében 7, oltatlan kontaktok esetében 5 napra. Egész osztályra vagy iskolára vonatkozóan pedig nem rendelnek el digitális munkarendet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19