Egész napos kijárási tilalom jön Burgenlandban, Alsó-Ausztriában és Bécsben

Komoly szigorításokat jelentett ma be az Rudolf Anschober egészségügyi miniszter Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland tartományi vezetőivel.

Mint az ÖGB magyar nyelvű Facebook-oldala beszámolt róla, 2021. április 1. és 6. között kijárási tilalom lesz érvényben 0-24 óra között Bécsben, Alsó-Ausztriában és Burgenlandban. Kivételt csak a fontos, halaszthatatlan teendők képeznek, melyek közé az alábbiak tartoznak:

 • munkába, képzésre járás
 • a napi szükségleti cikkek (élelmiszer, stb.) beszerzése
 • közvetlen veszély elhárítása (személyt, vagyont érintően)
 • támogatásra szoruló személyek ellátása, családi kötelezettségek
 • egyéni sportolás, séta (testi, lelki felüdülés)
 • halaszthatatlan hatósági, bírósági időpontokon megjelenés
 • Emellett 2021 április 1. és 6. között az üzletek is bezárnak, kivéve azokat, melyek napi szükségleti cikkeket árulnak. Ugyancsak zárva lesznek a fodrászok és a kozmetikusok.

  További szigorítás, hogy az FFP2 maszk viselése nem csak az eddig meghatározott esetekben (nyilvános zárt terekben, rendezvényeken, tömegközlekedésben, stb.) kötelező, hanem a szabadban is, ha elkerülhetetlen a csoportosulás.

  A határon át ingázók ellenőrzésére heti egy helyett kétszer kell sort keríteni. Azt, hogy hogy ez konkrétan csak a tesztkötelezettséget jelenti-e, vagy beutazási regisztrációt is, a bejelentésből nem derült ki.

  A szigorításokra a magas fertőzöttségi mutatók miatt kerül sor az érintett három tartományban - tették hozzá.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Covid 19