Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Egy jó szomszédhoz mackónadrágban is át lehet ugrani”

Testvérvárosi kapcsolatok és szlovén művészet a Szombathelyi Képtárban.

„Szomszéd a szomszédhoz” címmel nyitotta meg kapuit pénteken délután a maribori képzőművészek kiállítása Szombathelyen.

Az eseményen jelen volt Marjan Cencen magyarországi szlovén nagykövet, Aleksander Saša, Arsenovič Maribor polgármestere és Metka Lajnšček szentgotthárdi szlovén főkonzul is.

Szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

A főkonzul asszony felvezetése után, Nemény András polgármester szlovénul köszöntötte a megjelenteket, amit a Maribor polgármestere szívélyesen fogadott és köszönetét fejezte ki azért, hogy a város otthont adott a mintegy 40 alkotást bemutató kiállításnak.

Szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

A politikusok egyetértettek abban, hogy a két városnak tovább kell építenie a kapcsolatait, hiszen úgy kell élnünk egymás mellett, mint két olyan szomszédnak, akik mackónadrágban is átmehetnek egymáshoz - fogalmazott a szombathelyi polgármester.

Szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

A Szombathelyi Képtár kiállítása október 10-ig tekinthető meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra