Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy gond van a szombathelyi önkormányzat maszk-osztási akciójával

Az önkormányzatnál nem számoltak a magyar mentalitással: már kézhez sem kapják a címzettek a maszkokat, mert még ezt megelőzően ellopják őket a postaládákból. Olvasónk is így járt. 

Tegnap számoltunk be arról Lopják az önkormányzat által postaládákba dobott szájmaszkokat Szombathelyen 2020. March 25. 19:14 , hogy megkezdődött a Nemény András polgármester által megrendelt maszkok Videó: Újabb rendkívüli bejelentéseket tett Nemény András 2020. March 19. 17:04 kiszállítása. Arra ugyanakkor már az önkormányzat felhívta a figyelmet, hogy bizony akadt rá példa, hogy egyből el is lopták ezeket a maszkokat. 

Nem kellett sokat várnunk, meg is érkezett az első olvasói jelzés arról, hogy tényleg nem egyedi esetről van szó. Szombathely belvárosában élő olvasónk tegnap este már csak hűlt helyét találta a kiszállított maszkoknak a postaládájában. Azt egyébként onnan sejti, hogy elvileg megkaphatta a maszkokat, hogy egy borítékot talált a postaládában, melyen a maszk viselésének szabályai olvashatók. Erről egy képet is küldött:

Csak a borítékot találta a postaládában, a maszkot nem
Olvasó

Olvasónk szerint három eset lehetséges:

" 1. Vagy be sem dobták a maszkokat, csak a borítékot
2. Vagy úgy helyezték be a postaládába, hogy azt bármelyik szomszéd könnyedén kiránthatta
3. Vagy pedig valakik az önkormányzat dolgozói után járva szisztematikusan szedegetik ki valamilyen céleszközzel a maszkokat (a postaládába ugyanis zárható, és fel sem feszítették)
"

Az önkormányzat megerősítette, hogy valóban egy levél kíséretében helyezik el a maszkokat a postaládákban.

A munkafolyamat: a Stylben megvarrják a szájmaszkot, ott a helyszínen önkéntesek becsomagolják, ezután elküldik a városházára, ahol egy levél kíséretében borítékba csomagolják a hivatal munkatársai. Innét megkapja a körzet képviselője/koordinátora, aki intézi a terjesztést

- jelezték.

Az is kiderült, hogy

Kedd éjszaka és szerdán az alábbi körzeteket teljesítették az önkéntesek: 7., 8., 12., 14. számú választókörzet.

Arra ugyanakkor, úgy tűnik, nem tudnak garanciát vállalni, hogy azt meg is kapják a címzettek. 

Persze sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért nem személyesen adják át a szombathelyieknek ezeket a maszkokat az önkormányzat részéről, akár a lakásuk ajtajában. Azonban a jelenlegi járvány miatt éppen a személyes kontaktusok számát kell csökkenteni, így ez nem igazán járható út.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy bár sikerült a szombathelyi önkormányzat részéről egy valóban hasznos, jó akciót összehozni a szombathelyiek számára, ugyanakkor a gesztus térdre rogy, amikor belefut a magyar valóság kiábrándító pofonjába. Itt tartunk tehát. 

Polgármesteri tájékoztatás a koronavírusról
Olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra