Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy gond van a szombathelyi önkormányzat maszk-osztási akciójával

Az önkormányzatnál nem számoltak a magyar mentalitással: már kézhez sem kapják a címzettek a maszkokat, mert még ezt megelőzően ellopják őket a postaládákból. Olvasónk is így járt. 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tegnap számoltunk be arról Lopják az önkormányzat által postaládákba dobott szájmaszkokat Szombathelyen March 25. 19:14 , hogy megkezdődött a Nemény András polgármester által megrendelt maszkok Videó: Újabb rendkívüli bejelentéseket tett Nemény András March 19. 17:04 kiszállítása. Arra ugyanakkor már az önkormányzat felhívta a figyelmet, hogy bizony akadt rá példa, hogy egyből el is lopták ezeket a maszkokat. 

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Nem kellett sokat várnunk, meg is érkezett az első olvasói jelzés arról, hogy tényleg nem egyedi esetről van szó. Szombathely belvárosában élő olvasónk tegnap este már csak hűlt helyét találta a kiszállított maszkoknak a postaládájában. Azt egyébként onnan sejti, hogy elvileg megkaphatta a maszkokat, hogy egy borítékot talált a postaládában, melyen a maszk viselésének szabályai olvashatók. Erről egy képet is küldött:

Csak a borítékot találta a postaládában, a maszkot nem
Olvasó

Olvasónk szerint három eset lehetséges:

" 1. Vagy be sem dobták a maszkokat, csak a borítékot
2. Vagy úgy helyezték be a postaládába, hogy azt bármelyik szomszéd könnyedén kiránthatta
3. Vagy pedig valakik az önkormányzat dolgozói után járva szisztematikusan szedegetik ki valamilyen céleszközzel a maszkokat (a postaládába ugyanis zárható, és fel sem feszítették)
"

Az önkormányzat megerősítette, hogy valóban egy levél kíséretében helyezik el a maszkokat a postaládákban.

A munkafolyamat: a Stylben megvarrják a szájmaszkot, ott a helyszínen önkéntesek becsomagolják, ezután elküldik a városházára, ahol egy levél kíséretében borítékba csomagolják a hivatal munkatársai. Innét megkapja a körzet képviselője/koordinátora, aki intézi a terjesztést

- jelezték.

Az is kiderült, hogy

Kedd éjszaka és szerdán az alábbi körzeteket teljesítették az önkéntesek: 7., 8., 12., 14. számú választókörzet.

Arra ugyanakkor, úgy tűnik, nem tudnak garanciát vállalni, hogy azt meg is kapják a címzettek. 

Persze sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miért nem személyesen adják át a szombathelyieknek ezeket a maszkokat az önkormányzat részéről, akár a lakásuk ajtajában. Azonban a jelenlegi járvány miatt éppen a személyes kontaktusok számát kell csökkenteni, így ez nem igazán járható út.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy bár sikerült a szombathelyi önkormányzat részéről egy valóban hasznos, jó akciót összehozni a szombathelyiek számára, ugyanakkor a gesztus térdre rogy, amikor belefut a magyar valóság kiábrándító pofonjába. Itt tartunk tehát. 

Polgármesteri tájékoztatás a koronavírusról
Olvasó
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés