Egy Volvo, ami bátran behajt szemből egy szombathelyi egyirányú utcába

A lakók egyébként már korábban aggódtak a balesetveszély miatt.

Rendszeresen érkezek videófelvételek szerkesztőségünkbe, közöttük külön kategóriát képviselnek azok, amelyek veszélyes forgalmi helyzeteket örökítettek meg. Ezen belül külön alkategóriát képeznek azok, amelyeknek valamiféle tanulsága van.

Az alábbi felvétel is ilyen.

Olvasói videó

„Egy nagyon gyakori esetet vett fel az autóm fedélzeti kamerája Szombathelyen. A Kétrózsa közben nagyon gyakran hajtanak be az egyirányú utcába. A felvételen is ez látható, a sofőr irányjelző nélkül, teljes rutinnal kanyarodik be a forgalommal szembe, egyértelmű, hogy nem először csinálja így. Ha kicsit gyorsabban megyek, vagy nem fékezek teljesen nullára, könnyen lehetséges, hogy koccanásos baleset a vége. Természetesen még mutogatott is, majd tovább hajtott felfelé az egyirányú utcán.”

- olvasható az alábbi videóhoz érkezett kísérőlevélben, amely aztán így folytatódik.

„Ha van lehetőség, tegyék ki a videót az oldalukra, hogy minden autóstárs értesülhessen ennek az utcának a veszélyeiről, ugyanis csak velem már nem először fordult ez elő. Ebben a kereszteződésben célszerű kellő figyelemmel közlekedni.”

Nos, azt nem tudjuk, hogy a felvételen szereplő Volvo, aminek mi takartuk ki a rendszemtábláját, hányadszor kanyarodott így be az említett utcába, tette ezt szándékosan vagy véletlenül, azt viszont tudjuk, hogy két évvel ezelőtt komoly téma volt a Kétrózsa utca egyirányúsítása, lapunk is több cikket szentelt Olvasóink szerint sok balesetet okozhat a szombathelyi Kétrózsa köz egyirányúsítása, a rendőrség szerint viszont nem 2019. November 23. 16:27 az ügynek.

Annyi a lényeg, hogy akkor a lakók kérték A lakók kérték, a korábbi városvezetés teljesítette: egyirányúsították a szombathelyi Kétrózsa közt 2019. November 10. 18:18 az akkori városvezetést, hogy az utca legyen egyirányú a Jégpince út felől a Homok út irányába.

Lett is, a Szova kihelyezte a táblákat A lakók kérték, a korábbi városvezetés teljesítette: egyirányúsították a szombathelyi Kétrózsa közt 2019. November 10. 18:18 .

Korábbi fotónk az egyirányúsításról
Mészáros D. Zsolt

A Kétrózsa köz lakói örültek, hogy teljesült kérésük, a környékbeli utcákban élőknek viszont nem annyira Olvasóink szerint sok balesetet okozhat a szombathelyi Kétrózsa köz egyirányúsítása, a rendőrség szerint viszont nem 2019. November 23. 16:27 , merthogy kerülniük kell, és szerintük a szomszédos utcákban növekszik a balesetveszély.

Akkor a rendőrség ezt a véleményt nem erősítette meg lapunknak.

Igaz, akkor arról még nem volt szó a videó által megörökített jelenségről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Olvasóink szerint sok balesetet okozhat a szombathelyi Kétrózsa köz egyirányúsítása, a rendőrség szerint viszont nem

Többen aggódnak és már most garantálják a balesetveszélyt, így megkérdeztük a rendőrséget is, hogy mit tapasztaltak eddig.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem