Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre nem kompenzálja a kedvezményes lakossági parkolóbérleteseket a SZOVA

A döntés azonban még nem végleges.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ingyenes parkolás Ingyenes lett a parkolás Szombathelyen: káosz és küzdelem a belvárosban November 06. 15:59 bevezetése óta a belvárosi parkolás Szombathelyen is leginkább a tetriszezésre hasonlít. Ennek a játéknak pedig számos olvasói levél tanúsága szerint a legnagyobb vesztesei a lakossági bérletesek.

A Tetrisz ötlete egyébként Alekszej Pazsitnov szovjet fejlesztő fejéből pattant ki, 1984-ben adták ki
Wikipédia

Az is biztos szívja a fogát, aki csak beugrott volna a városba elintézni valamit, mégis már negyedórája rója a köröket, hát még mennyire szívhatja az, aki ugyanezeket a köröket nyolc óra munka után rója, és csak haza szeretne érni.

Az ingyenes parkolás bevezetésekor kiderült, hogy a SZOVA Zrt. a már megvásárolt havi bérletek érvényességét meghosszabbítja, így a november elején kiváltott bérlet nem lesz pénzkidobás.

Ismét ingyenes a parkolás
Potyogó színes téglákként érkeznek az autók a Spar parkolójába, kérdés, hogy befér-e mind
Kiss Tamás

És ugyanez vonatkozik a lakossági éves bérletekre is?

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem.

Kérdésünkre a SZOVA Zrt. elmondta: "eddig nem született olyan döntés, hogy kompenzációt kapnának az éves, kedvezményes lakossági bérlettel rendelkező ügyfeleink. A helyzet felülvizsgálata folyamatban van, de további egyeztetések szükségesek a kérdés végleges megválaszolásához."

Érdekes dilemma, hogy járna-e egyáltalán kompenzáció, mivel az éves lakossági bérlet megvásárlásával az ember nem biztosított parkolóhelyet vásárol magának, csak lehetőséget, hogy a lakóhelyéhez közeli parkolókat használja.

Ismét ingyenes a parkolás
Az ingyenes parkolás bevezetése óta nem ritka, hogy járdákon és füvesített területen állnak az autók
Kiss Tamás

Ugyanakkor jogosan merül fel a kérdés, hogy a lakossági bérletet vásárlók tulajdonképpen mit vásároltak a pénzükért, ha mások ingyen használják azokat a helyeket, amikért ők fizettek.

Dilemma ide vagy oda, – ahogy az a SZOVA válaszában is olvasható – a helyzet nem végleges. Talán születik egy olyan döntés, miszerint a havi bérletesekhez hasonlóan az éves bérletek időtartama is meghosszabbodik az ingyenes parkolás megszűnése után.

Ismét ingyenes a parkolás
Az ingyenes parkolás első napjáról készült galériánkat a képre kattintva nézheti meg
Kiss Tamás

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Ingyenes lett a parkolás Szombathelyen: káosz és küzdelem a belvárosban

Még mindig nem egészen értjük, miért ez lenne a fegyver a koronavírus ellen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés