Egyelőre nem látszik a nagy négyévszakos gumiforradalom

Olvasóink többsége lelkiismeretesen csereberéli a téli és a nyári abroncsokat.

A közelmúltban publikáltuk a téli gumicseréről szóló írásunkat Készüljön fel egy jóval drágább téli gumicserére – De kell-e váltogatni? 2022. October 18. 11:45 , amely azzal foglalkozott, hogy az utóbbi egy év alatt – annyi más mellett – megugrott mind az abroncsok, mind a szerelésük ára.

Ennek kapcsán azt kérdeztük olvasóinkat, hogy az évszaknak megfelelően cserélik-e a gumikat.

Összesen 335 szavazat érkezett, és ezekből az derül ki, hogy önök között többségben vannak azok, akik lelkiismeretesen, évente kétszer elmennek a szervizbe, vagy éppen otthon cserélik az abroncsokat.

Józing Antal

Ahogy az végeredményről készült diagram is mutatja, a megkérdezettek majdnem fele (48 százalék) úgy nyilatkozott, hogy szervizben cseréli a gumikat, míg további 27 százalék ugyanezt teszi, csak otthon.

Ez azt jelenti, hogy a megkérdezettek háromnegyede az évszaknak megfelelő gumiabroncsokkal közlekedik.

Bevalljuk, ez sokkal jobb arány, mint amire számítottunk.

Mindössze 5 százalék jár állandóan téli, és csak 2 százalék nyári abroncsokkal.

A válaszadók 13 százaléka használ négy évszakos gumikat, ami azt jelenti, egyelőre várat magára a nagy négyévszakos forradalom.

Az utóbbi időben egyre több szakértő nyilatkozik úgy, hogy ezek a termékek hatékonyságban ugyan még mindig nem érik utol az évszakokra specializált társaikat, de egyre jobban teljesítenek, ráadásul sokan vannak - például főként a városokban vagy jól takarított főútvonalon autózók -, akik talán nem is érzékelik a különbséget.

A válaszokból kiderül az is, hogy kevesen (5 százalék) vannak azok, akik az áremelkedés miatt változtatnának a gumicserélési szokásaikon.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech