Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egyelőre nem oltatta be magát egy szombathelyi fogorvos, ami miatt elveszítheti rendelését

Egy városi szóbeszédnek mentünk utána, amiről aztán kiderült, hogy igaz, de nem úgy.

Hetek óta nem rendel egy szombathelyi fogorvos az Egészségügyi Alapellátó Központban, mert nem vette fel az oltást, így szeptember 1. óta nem dolgozhat, szünetel a rendelése is – érkezett az információ a szerkesztőségünkhöz.

Nos, a hír így nem igaz, de azt sem lehet mondani, hogy nincs valamennyi alapja.

„Az alapellátó központban van egy fogorvos, aki eddig valóban nem vette fel az oltást, de ezzel még nem csúszott ki a határidőből” – közölte megkeresésünkre a Vigné Horváth Ilona, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezetének igazgatója.

Tőle tudtuk meg, hogy az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról szóló kormányrendelet szeptember 1-i határidejét időközben szeptember 15-ig módosították, és ezen kívül még van egy 15 napos türelmi idő, így tehát szeptember végéig még nem dőlt el semmi.

Mészáros D. Zsolt

Az érintett fogorvos – aki szerződéses vállalkozóként dolgozik az épületben – az elmúlt időszakban szabadságon volt, ezért terjedhetett el a hír a rendelés felfüggesztéséről – tudtuk meg.

Ha az orvosnak nem lesz meg a határidőig az oltási igazolása, akkor a szerződés értelmében neki kell majd gondoskodnia a helyettesítéséről, hosszabb távon pedig szóba jöhet a praxistól való megválás vagy egyéb alternatívák, amelyekről még korai lenne beszélni, annál is inkább, mert hivatalosan még nem történt semmilyen bejelentés, és szeptember 30-ig is van még 9 nap.

Bár vállalkotásban tevékenykedőkre nincs a szervezetnek teljes rálátásra, de aki egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozik Szombathelyen, azoknál nem merültek fel máshol hasonló problémák – közölte érdeklődésünkre az igazgató.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra