Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egyre furább dolgokat talál a Marson a Curiosity

Egyes összeesküvéselmélet-szövők már azt is feltételezik, hogy a bizarr alakzatok afféle közlekedési jelzőtáblák.

Hogy dögunalmas lenne a marsjáró két éve zajló látogatása a vörös bolygón, azt a legnagyobb jóindulattal sem mondhatjuk. Persze hogy ne legyen unalmas, annak elintézésében elsősorban nem a Curiosity jeleskedik, hanem mindenféle megszállott UFO-mániákusok, akik mindenáron idegen civilizációk jeleit akarják belelátni egy-egy felvételbe, amit az űrjármű elküldött a Földre. De hát ugye minimum a chemtrail-dili óta tudjuk, hogy az emberek imádnak misztikus erőket és csoportok látni bármi mögött, amire nem találnak magyarázatot - holott néha csak elő kéne venni egy fizikakönyvet.

Legutóbb ilyesmi belelátás történt például akkor, amikor az egyébként tök természetes, úgynevezett kozmikus sugárzás nevű jelenség által a kamera szenzorjában (tehát nem a Mars felszínén!) okozott fénycsillanás mögé rögtön titkos társadalmakat vizionáltak . És hopp, már meg is érkezett a következő muníció, ami táplálhatja az elméletszövögetés gépezetét.

Erről van szó:

NASA

Joseph White angol ufókutató találta a "jelzést" egy szeptember 19-én készült felvételen, és rögtön azt találta mondani róla, hogy az

egyértelműen intelligens tervezés műve.

Valójában esélyesebb, hogy egy szimpla - bár kétségkívül izgalmas formájú - sziklával állunk szemben.

És akkor még ez a gömb is

Egy kicsivel korábban a héten pedig Paul Scott Anderson blogger fedezett fel egy tökéletesen gömbölyű valamit, szintén egy NASA-fotón. Az meg így nézett ki:

NASA

Erről viszont már egyenesen a NASA emberei mondták, hogy helló, ez egyszerűen csak egy ilyen alakú kő, aminek azért lehet ilyen az alakja, mert a konkréció ilyenné gyúrta - az ásványtanban ez egyáltalán nem ritka jelenség, akkor történik ilyesmi, amikor egy egy anyag egy pont körül összetömörül.

Persze aki konspirálni szeretne, az úgyis konspirálni fog, és egyszerű kövekbe fog beleképzelni arcot, ujjat, patkányt és leguánt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Videó: így ügyködött a Curiosity egy éven át a Mars felszínén

A NASA mindent megtesz az informatív közönségszórakoztatás jegyében, most például egy time-lapse videót tettek közzé.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech

Tovább az oldalra