Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Juhász Péter: A korrupciós jutalék mellett nem gondoskodtak a szombathelyi stadion üzemeltetéséről

Évi 500 milliós üzemeltetési költségről beszélt az Együtt elnöke.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathely olyan város, ahol aktív a sportélet, valóban szükség lenne olyan létesítményekre amelyek nem terhelik meg a várost - mondta Juhész Péter, az Együtt elnöke csütörtök esti, szombathelyi sajtótájékoztatóján.

Juhász Péter és Varga Tamás sajtótájékoztatója
BZ

Kiemelte, hogy a Haladás új sportkomplexumát Mészáros Lőrinc cége építette több mint 15 milliárd forintért 603 millióval drágult a Hali új stadionja 2017. June 28. 20:45 , de nem gondoskodtak üzemeltetőről Nem tudnák kifizetni a bérleti díjat, nem használhatják a sportolók az új szombathelyi stadiont 2017. November 13. 14:26 . Kijelentette, a korrupciós jutalék mellett nem foglalkoztak azzal, hogy lesz-e lehetőség fenntartani az új stadiont. Aminek az éves üzemeltetési költsége 500 millió forint lesz, az önkormányzat 150 milliót adott ehhez 8 millió 630 ezer forintba kerül a városnak a Haladás két itthoni meccse az új stadionban 2017. November 23. 09:59 , ennél többet nem tud. De ha nem tudják üzemeltetni a sportkomplexumot, hamarosan össze fog dőlni.

Juhász szerint ilyen a fideszes tempó, Orbán Viktor úgy hoz döntést, hogy nem veszi figyelembe az érintettek érdekeit.

Juhász Péter és Varga Tamás sajtótájékoztatója
BZ

Varga Tamás, az Együtt szombathelyi elnöke kijelentette, ő személy szerint örül annak, hogy itt van ez a stadion, de nem mindegy, hogy milyen áron. Olyan információik vannak, hogy Mészáros Lőrinc veje Szombathelyi férje lett Mészáros Lőrinc lányának 2017. July 25. 11:59 lehet érdekelt az üzemeltetésben, gyakorlatilag a szombathelyi stadionnál minden Mészáros Lőrinc körül forog, a megnyitón is az ő csapatát fogadta a Haladás Mészáros Lőrinc csapata, az eszéki NK Osijek avatja az új szombathelyi stadiont? 2017. October 15. 13:45 .

Megjegyezte, az ígérteket sem tartották be, ígértek ide teniszcentrumot Rákérdeztünk: tudják már, hol lesz a helyük a Haladás teniszezőinek? 2017. October 25. 08:36 hat teniszpályával, kíváncsi rá, mikor lesz készen a 200 millióba kerülő centrum.

Varga megjegyezte, az új stadion közlekedési anomáliákat is okozott, a város egyik legforgalmasabb útja mellett, lakóövezetben áll, az itt élők állandó parkolási gondokkal küzdenek, már most látszik, hogy kevés lesz a stadionhoz épült parkoló.

Kijelentette, az Együtt tiszta, átlátható viszonyokat szeretne a stadion körül.

Juhász Kovács Gergellyel, a Kétfarkú Kutyapárt vezetőjével érkezett a városba, akivel a sajtótájékoztató után nyilvános vitát tartottak Ilyen volt élőben a Juhász és a Kutya 2017. November 23. 18:35 .

A szombathelyi Fidesz közleményben reagált

A Fidesz nem örül annak, hogy az egykor komoly alkoholproblémákkal küszködő Varga Tamás a városba hívta azt a Juhász Pétert, aki korábban a Kendermag Egyesület elnökeként a könnyű drogok legalizációjáért küzdött. Egyelőre nem tudjuk, hogy napjainkban milyen a hozzáállásuk a tudatmódosító szerekhez, azonban mostani megnyilatkozásukból az látszik, hogy párhuzamos moziban ülnek. Mivel úgy tűnik, mindketten elvégezték a mozigépész-juhász szakot, azaz vetítenek és terelnek, egy-két tényre szeretnénk felhívni a szombathelyiek figyelmét!

- Korábban a Haladás Sportkomplexumnak otthont adó telek a MÁV tulajdonában volt. A szocialisták egykoron 800 millió forintért akarták megvásárolni, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő hathatós munkájának köszönhetően az állam elvette a tulajdonában lévő MÁV-tól és Szombathelynek adta a három telket.

- A Haladás Sportkomplexum teljes egészében vissza nem térítendő állami támogatásból valósult meg.

- A közel 20 milliárd forint összértékű vagyonelem ugyanakkor Szombathely város tulajdonába került. Az már a miénk, nem veheti el tőlünk senki.

- A tervek ismertek voltak, azokat Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése mindig egyhangúlag támogatta, az ellenzék szavazatait is beleértve.

- A beruházás idejének nagy részén az ellenzék által delegált Czeglédy Csaba vezette a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft Felügyelő Bizottságát, és soha semmilyen korrupciós ügyet nem talált.

- Az üzemeltetés kapcsán világosan látni kell, hogy mivel Szombathely egy magas színvonalú létesítménnyel gazdagodott, ezért természetes, hogy előfordulhatnak plusz költségek. A most megépült Haladás Sportkomplexum energiatakarékos, míg a korábbi Haladás ingatlanok üzemeltetése aránytalanul sokba került.

- Az üzemeltetés ügye két alpolgármester hatásköre, Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester és Molnár Miklós a jelenlegi költségvetésért felelős alpolgármester felelnek azért, hogy minden rendben menjen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés