Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Juhász Péter: A korrupciós jutalék mellett nem gondoskodtak a szombathelyi stadion üzemeltetéséről

Évi 500 milliós üzemeltetési költségről beszélt az Együtt elnöke.

Szombathely olyan város, ahol aktív a sportélet, valóban szükség lenne olyan létesítményekre amelyek nem terhelik meg a várost - mondta Juhész Péter, az Együtt elnöke csütörtök esti, szombathelyi sajtótájékoztatóján.

Juhász Péter és Varga Tamás sajtótájékoztatója
BZ

Kiemelte, hogy a Haladás új sportkomplexumát Mészáros Lőrinc cége építette több mint 15 milliárd forintért 603 millióval drágult a Hali új stadionja 2017. June 28. 20:45 , de nem gondoskodtak üzemeltetőről Nem tudnák kifizetni a bérleti díjat, nem használhatják a sportolók az új szombathelyi stadiont 2017. November 13. 14:26 . Kijelentette, a korrupciós jutalék mellett nem foglalkoztak azzal, hogy lesz-e lehetőség fenntartani az új stadiont. Aminek az éves üzemeltetési költsége 500 millió forint lesz, az önkormányzat 150 milliót adott ehhez 8 millió 630 ezer forintba kerül a városnak a Haladás két itthoni meccse az új stadionban 2017. November 23. 09:59 , ennél többet nem tud. De ha nem tudják üzemeltetni a sportkomplexumot, hamarosan össze fog dőlni.

Juhász szerint ilyen a fideszes tempó, Orbán Viktor úgy hoz döntést, hogy nem veszi figyelembe az érintettek érdekeit.

Juhász Péter és Varga Tamás sajtótájékoztatója
BZ

Varga Tamás, az Együtt szombathelyi elnöke kijelentette, ő személy szerint örül annak, hogy itt van ez a stadion, de nem mindegy, hogy milyen áron. Olyan információik vannak, hogy Mészáros Lőrinc veje Szombathelyi férje lett Mészáros Lőrinc lányának 2017. July 25. 11:59 lehet érdekelt az üzemeltetésben, gyakorlatilag a szombathelyi stadionnál minden Mészáros Lőrinc körül forog, a megnyitón is az ő csapatát fogadta a Haladás Mészáros Lőrinc csapata, az eszéki NK Osijek avatja az új szombathelyi stadiont? 2017. October 15. 13:45 .

Megjegyezte, az ígérteket sem tartották be, ígértek ide teniszcentrumot Rákérdeztünk: tudják már, hol lesz a helyük a Haladás teniszezőinek? 2017. October 25. 08:36 hat teniszpályával, kíváncsi rá, mikor lesz készen a 200 millióba kerülő centrum.

Varga megjegyezte, az új stadion közlekedési anomáliákat is okozott, a város egyik legforgalmasabb útja mellett, lakóövezetben áll, az itt élők állandó parkolási gondokkal küzdenek, már most látszik, hogy kevés lesz a stadionhoz épült parkoló.

Kijelentette, az Együtt tiszta, átlátható viszonyokat szeretne a stadion körül.

Juhász Kovács Gergellyel, a Kétfarkú Kutyapárt vezetőjével érkezett a városba, akivel a sajtótájékoztató után nyilvános vitát tartottak Ilyen volt élőben a Juhász és a Kutya 2017. November 23. 18:35 .

A szombathelyi Fidesz közleményben reagált

A Fidesz nem örül annak, hogy az egykor komoly alkoholproblémákkal küszködő Varga Tamás a városba hívta azt a Juhász Pétert, aki korábban a Kendermag Egyesület elnökeként a könnyű drogok legalizációjáért küzdött. Egyelőre nem tudjuk, hogy napjainkban milyen a hozzáállásuk a tudatmódosító szerekhez, azonban mostani megnyilatkozásukból az látszik, hogy párhuzamos moziban ülnek. Mivel úgy tűnik, mindketten elvégezték a mozigépész-juhász szakot, azaz vetítenek és terelnek, egy-két tényre szeretnénk felhívni a szombathelyiek figyelmét!

- Korábban a Haladás Sportkomplexumnak otthont adó telek a MÁV tulajdonában volt. A szocialisták egykoron 800 millió forintért akarták megvásárolni, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő hathatós munkájának köszönhetően az állam elvette a tulajdonában lévő MÁV-tól és Szombathelynek adta a három telket.

- A Haladás Sportkomplexum teljes egészében vissza nem térítendő állami támogatásból valósult meg.

- A közel 20 milliárd forint összértékű vagyonelem ugyanakkor Szombathely város tulajdonába került. Az már a miénk, nem veheti el tőlünk senki.

- A tervek ismertek voltak, azokat Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése mindig egyhangúlag támogatta, az ellenzék szavazatait is beleértve.

- A beruházás idejének nagy részén az ellenzék által delegált Czeglédy Csaba vezette a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft Felügyelő Bizottságát, és soha semmilyen korrupciós ügyet nem talált.

- Az üzemeltetés kapcsán világosan látni kell, hogy mivel Szombathely egy magas színvonalú létesítménnyel gazdagodott, ezért természetes, hogy előfordulhatnak plusz költségek. A most megépült Haladás Sportkomplexum energiatakarékos, míg a korábbi Haladás ingatlanok üzemeltetése aránytalanul sokba került.

- Az üzemeltetés ügye két alpolgármester hatásköre, Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester és Molnár Miklós a jelenlegi költségvetésért felelős alpolgármester felelnek azért, hogy minden rendben menjen.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra