Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Éjféltől Ausztria nyitva a magyaroknak - Frissítve

A rendőrség közös ellenőrzése mérséklődik, valamint csak véletlenszerűen hajtják végre azokat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus járvány miatt elrendelt határellenőrzés és határzár enyhítéséről döntött Ausztria. A szomszédos országok közül Németország, Lichtenstein és Svájc esetében már szombattól enyhítették az ellenőrzést. Vasárnap 00:00-tól a Cseh Köztársaság, Szlovákia és Magyarország felé korábban lezárt közös határátkelőhelyek is újból megnyílnak.

Az országhatárokkal kapcsolatos döntéseket lépésről-lépésre kívánják meghozni, úgy, hogy június 15-től teljes mértékben helyre álljon a személyek szabad mozgásának joga. Vorarlberg tartomány csak vasárnap 00:00-tól nyitja meg határátkelőhelyeit Németország, Liechtenstein és Svájc felé.

A Cseh Köztársasággal, Szlovákiával és Magyarországgal közös határszakasz tekintetében a korábban lezárt határátkelőhelyek vasárnaptól indulnak újra. Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint ezzel megkönnyítik az emberek és az áruk szabad mozgását. A helyzet javulása különösen az ingázók és a határ menti térségben élők számára fontos.

Németországgal, Liechtensteinnel és Svájccal összefüggő intézkedésekkel egyformán a Cseh Köztársaság, Szlovákia és Magyarország vonatkozásában is enyhülnek az egészségügyi hatóságok és a rendőrség határellenőrzései. Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi hatóságok és a rendőrség közös ellenőrzése mérséklődik, valamint csak véletlenszerűen hajtják végre, azaz nem minden belépőt ellenőriznek. - írja az enyugat.hu

.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés