Újabb fél évig biztosan maradnak a zöld elektromos rollerek Szombathelyen

Közel egymillió forint bevétele lesz belőlük az önkormányzatnak.

Vita és hozzászólás nélkül, szavazta meg a szombathelyi közgyűlés, hogy a következő félévben maradjanak a zöld színű, bérelhető elektromos rollerek Szombathelyen. A fideszes képviselők tartózkodtak.

Ezzel változatlan feltételekkel, 2023. június 30-ig hosszabbították meg az eredeti megállapodást.

De az is fontos, hogy a rendszert üzemeltető cég, a Lime Technology Kft. 900 ezer forintot (+áfa) fizet az önkormányzatnak a hotspotok területének használatért a következő félévben.

Rollerek a Szelestey utcában
Mészáros D. Zsolt

A kölcsönözhető elektromos rollerek szeptember végén jelentek meg Mennyire zöldek? - Elindultak a kölcsönözhető elektromos rollerek Szombathelyen 2022. September 22. 09:42 Szombathelyen. Már a tervezés időszakában is téma volt a közgyűlésben Attól félnek a szombathelyi képviselők, hogy balesetveszélyt és rendetlenséget hoznak a bérelhető rollerek 2022. June 27. 17:50 , ahol a képviselők jó része fenntartásokat fogalmazott meg.

Aztán közlekedési szakértőnk jelentette ki Az a gond, hogy bárki használhatja az elektromos rollereket, korlátozás nélkül 2022. July 05. 07:24 , hogy az a gond az elektromos rollerekkel, hogy bárki korlátozások nélkül használhatja azokat. A rollerek első hétvégéjén egy olvasónk is kritikákat fogalmazott meg Nem minden roller, ami fénylik, azaz, nem tökéletes az elektromos járművek kölcsönzése Szombathelyen 2022. September 25. 11:04 , de azért mi is kipróbáltuk Cirkuszt és rollert a népnek – Mindegy mennyi, csak legyen 2022. October 01. 07:35 , hogyan is működik a rendszer.

Azóta valamelyest már összecsiszolódott a rendszer és a szombathelyi lakosság, és kevesebb lett a kritika is. Most mindenesetre újabb fél évig cikázhatnak a zöld rollerek Szombathelyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet