Hétvégére egy kis kulturális élet kerekedett Szombathely belvárosában

Zene, tánc, képzőművészet. Minden, mi szem-szájnak ingere.

Programajánlónkban pénteken írtuk, Programajánló a hétvégére: zenés kertmozi, teraszkoncert, utcaművészeti hétvége és Sárvári Sörexpressz June 30. 19:24 hét végén Utcaművészeti Fesztivált tartanak Szombathelyen. Így hát szombaton késő délután-kora este ki is mentem megnézni, mi zajlik, hogy aztán 2-3 óra múltán azzal a vidám tudattal tekerjek hazafelé, hogy ez a sokszor, pénteki podcastünkben Podcast Péntek – Kellenek Szombathelyre kölcsönözhető villanyrollerek? July 02. 11:21 pedig általunk is unalomig nyugalmas pangással vádolt vén város képes életre kelni.

Utcaművészeti Fesztivál
További képekért kattintson!
Fűzfa B. Mihály

Persze, nem a szeizmográfok érzékenységét is átütő „Földrengést” okoz a Balaton Sound July 02. 19:17 dübörgéssel, hanem amolyan kellemesen, ahogy a kimért karakteréhez illik. Üdítő érzés volt – igen, ebben azért a hétvégi hidegfront sokat segített – a belváros minden zugában valamelyik művészeti ág lelkes képviselőjét látni: a Kilencesben a szokásosnál is több festményt és stand-up estet, a Belső Uránia udvarban csellóval ismerkedő kisgyereket, a Modam előtt koncertet, a Fő tér kellős közepén táncosokat és kirakodóvásárt, mellettük pedig a járókelőket mókás jelmezekbe öltöztető, a világ híres festményeit reinkarnáló képzőművészt.

Utcaművészeti Fesztivál
Utcaművészeti Fesztivál
Fűzfa B. Mihály

A rendezvények egészen vasárnap estig tartanak, szabadon látogathatók, mindenkinek csak ajánlom őket, még akkor is, ha ma már jóval melegebb van. Különben is, egy kellemes hűsítő italhoz most igazán nem nehéz hozzájutni. De meséljenek a képek! Kattintson erre, és nyílik a galéria.

Utcaművészeti Fesztivál
Utcaművészeti Fesztivál
Fűzfa B. Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra