Folytatódhat a soproni vasútállomás felújítása, nagyon más lesz, mint most

Elkészültek a koncepciótervek.

Új peron és perontetők, liftek, az aluljáró meghosszabbítása a soproni vasútállomáson – többek között ezeket a fejlesztéseket tartalmazza az a tervdokumentáció, amely a vasúttársaság megbízásából készül. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján biztosított a tervek elkészüléséhez szükséges 642 millió forintos forrás.

„A GYSEV Zrt. vasúti infrastruktúra fejlesztési projektjeinek előkészítése” elnevezésű projekt a Harka–Sopron vonalszakasz korszerűsítésének tervezési munkáit tartalmazza - közölte a GYSEV Zrt.

Az engedélyezési és kiviteli tervek alapján Sopron állomáson a jelenlegi nemzetközi peron helyén egy új, nagyobb „Z” alakú peront alakítanak ki az V. és a VIII. számú vágányok közötti területen. A peron kialakításával két peronos átmenő vágány (V. és VIII. számú vágányok) és két peronos csonkavágány (VI/a. és VII/b. számú csonkavágányok) létesítésére nyílik lehetőség.

A vágányok átalakítása után a soproni vasútállomás képes lesz a jelenleginél nagyobb vonatforgalom kezelésére. A peront a belföldi aluljáró meghosszabbításával tudják majd megközelíteni az utasok.

Látványterven az elképzelések egy részlete.
GYSEV Zrt.

A terv tartalmazza azt is, hogy az akadálymentes közlekedést liftek elhelyezésével biztosítják, Harka állomáson pedig új üzemi épület készül.

A tervezési projekt keretében részletes megvalósíthatósági tanulmány, engedélyezési tervek, és kiviteli tervek készülnek. A tervezési projekt uniós forrás felhasználásával valósul meg, lezárásának határideje 2023 decembere.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech