Nem lesz új Duna-híd Győrben, leállnak a nagy útfejlesztések

Részletes listát tettek közzé a leállított állami fejlesztésekről, megnéztük, mi az, ami érinti Vas megyét.

A múlt héten írtuk, A rezsicsökkentés fenntartása viszi el az útépítésekre szánt ezermilliárdokat 2022. September 16. 16:16 hogy 270 állami beruházást állítottak le, amivel összesen 2100 milliárd forintot akarnak megtakarítani.

Csepreghy Nándor államtitkár egy konferencián azt is mondta, erre a pénzre a rezsicsökkentés fenntartása miatt van szükség. Ez idén 1000 milliárd forintba kerül, jövőre pedig 2000 milliárdot terveznek erre a célra.

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő (DK) írásbeli kérdést tett fel még a múlt héten az Építési és Beruházási Minisztériumot vezető Lázár Jánosnak, azt tudakolva, pontosan mely beruházásokról van szó.

A minisztérium hétfőn válaszolt, egészen pontosan közzétettek egy listát a leállított fejlesztésekről. A listát itt lehet megnézni.

Néhány, Vas megyei és környékbeli fejlesztésről írtunk már, és ezeket meg is találtuk a listán. Ezekről van szó:

 • Az M76-os gyorsforgalmi Fenékpuszta és Zalaegerszeg közti szakasza. Tavalyelőtt átadták Ilyen a Balaton-Zalaegerszeg M76-os gyorsforgalmi út elsőként átadott szakasza 2020. October 23. 16:11 az M76-os első hat kilométerét Balatonszentgyörgy és az M7-es holládi csomópontja közt. Idén tavasszal elkészült Nyolc ember adta át az M76-os út új, három kilométeres szakaszát 2022. March 04. 12:59 a Balatonszentgyörgy és a Fenékpuszta közötti három kilométeres szakasz is, de a teljes befejezésre így éveket kell várni.
 • NIF Zrt.

 • Az M1-es autópályán nem épül meg Visszavonták az M1-es autópálya bővítésére és az M76-os gyorsforgalmi építésére kiírt közbeszerzési pályázatokat 2022. July 09. 11:29 a régóta szükséges harmadik sáv, igaz, az anyagban csak a Budapest és Bicske közti szakasz szerepel, úgy tűnik, a többi szakaszon még a tervezésnél sem jártak.
 • A szombathelyi északkeleti elkerülő sem épül meg most. Egy darabig nem lesz északkeleti elkerülője Szombathelynek 2022. July 15. 07:21
 • Fel akarták újítani Mészáros Lőrinc cége újítja fel a szombathelyi megyeházát 2022. February 14. 13:20 a szombathelyi megyeházát is. Sőt, a munkát Mészáros Lőrinc cége el is nyerte, a korábban bejelentett 2,23 milliárd forint helyett 3,1 milliárd forintért. De nemrég ezt is leállították. Mészáros Lőrinc cége hárommiliárdért újítaná fel a szombathelyi megyeházát, de most ez is elmarad 2022. August 07. 07:09
 • A megyeháza a szombathelyi Berzsenyi téren.
  Nagy Jácint

 • Korábban írtunk a Szombathely és Kőszeg közti, M87-es gyorsforgalmi út leállításáról. Ez viszont nem szerepel az anyagban, valószínűleg azért, mert ennél is csak az előkészítésnél tartottak. De jó lenne, ha tévednénk, és megépülne az út.
 • Amiről eddig nem írtunk:

 • Jákon nem épül meg a sportpark, a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Programot az ország sok településén leállították.
 • Nem lesz új Mosoni-Duna híd Győrben, ezt a tervet is elhalasztották.
 • A listát egyébként érdemes végigböngészni, néhány nagyobb fejlesztés mellett inkább kisebb projekteket halasztottak el most.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet