Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kissomlyón egy egész falu összefogott, hogy együtt készítsenek adventi kalendáriumot

A mesés kis faluban idén is történt egy karácsonyi csoda.

Kissomlyóban egy falubélitől, Kostyák Borbálától indult útjára az élő kalendáriumozás szokása 5 évvel ezelőtt. A résztvevő falusiak azóta is vállalt, vagy kisorsolt napon feldíszítik ablakukat.

Az élő kalendárium-ablakok december 1-jétől szentestéig világítanak. Minden nap egy új ablak gyúl ki, rajta jól látható számmal, ami az adott napot jelenti. A számok kiosztása évről évre változik, így az új lakók is részt vehetnek a közös karácsonyi kalendáriumozásban.

Kissomlyói élő kalendárium
Gyönyörű karácsonyi hangulat.
Garai Antal

A covid miatt idén sajnos náluk is elmarad a közös gyertyagyújtás, az éneklés, a séta és a forraltborozás, de akadtak páran, akik a járvány ellenére is útra keltek megcsodálni a kivilágított ablakokat.

Kissomlyói élő kalendárium
Még fény-árnyék játékot is láthatunk.
Garai Antal

„Kissomlyó igazán szerethető kis település. Nincs nagy átmenő forgalma, hiszen a 84-es főút a falutól csak párszáz méterre halad. Aki ide betéved, okkal teszi, s ha már teszi, egész biztos, hogy nem bánja meg” írtuk Kissomlyó, a csendes félsziget a 84-es mentén 2012. April 08. 15:35 korábban.

A csendes, nyugalmas környezet a fiatalok számára is egyre vonzóbb. A pörgős, szmogos városi élettel szemben sokan választják a családiasabb, falusi légkört. Elképesztő jó lehet egy olyan közösség tagjának lenni, ahol ilyen szép eredményt hoz az összefogás, mint ez az élő kalendárium.

Kissomlyói élő kalendárium
Kattints a képre a galériáért!
Garai Antal
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek

Tovább az oldalra