EMA: gyengíthetik az immunrendszert az emlékeztető oltások

Figyelmeztetést adtak ki.

Gyengíthetik az immunrendszert és kifáraszthatják az embereket a négyhavonta megismételt megerősítő oltások – figyelmeztetett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a portfolio.hu beszámolója szerint. A megerősítő oltásokat be lehet adni egyszer vagy talán kétszer, de ez nem olyasmi, amit állandóan meg kellene ismételni – fogalmazott Marco Cavaleri, az EMA vakcinastratégiáért felelős igazgatója, miután több ország már a második megerősítő oltás bevezetését fontolgatja, sőt Izraelben már meg is kezdődött a negyedik oltások beadása.

Az EMA azt javasolja, hogy az egyes országok inkább a hideg évszakok beköszöntéhez kössék az újabb koronavírus elleni oltásokat, ahogy az influenza elleni oltásoknál is történik.

Az is kiderült, hogy a hatóság legkorábban áprilisban hagyhat jóvá specifikus vírusvariáns, vagyis az omikron elleni vakcinát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19