Emlékeztető oltása is volt az omikron variáns első halálos áldozatának Izraelben

Izraelben jelenleg nyolc omikronos beteg van kórházban, kettő súlyos állapotú oltatlannal.

Az omikron variáns első gyanított halálos áldozata Izraelben egy "emlékeztető oltásban is részesített nő, akinek a halálát tegnap közölte az Egészségügyi Minisztérium" - hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében Dobson Szabolcs szakgyógyszerész a The Times of Israel cikkére hivatkozva. Mint írta: Izraelben jelenleg nyolc omikronos beteg van kórházban, kettő súlyos állapotú oltatlannal. A többi hat közül négy oltott.

Azt is hozzátette, hogy jelenleg Izraelben 1741 igazolt omikron fertőzésről tudnak, miközben több, mint 16 ezer aktív COVID-19 fertőzést tartanak nyilván. A megbetegedések számának emelkedése ellenére eddig nem nőtt a kórházba utalások és a súlyos esetek száma.

Hozzátette, hogy az Egészségügyi Minisztérium vasárnap megadta a Pfizer COVID-19 elleni Paxlovid gyógyszere vészhelyzeti engedélyét és csütörtökön érkezik az első 100 ezer tablettás szállítmány, így Izrael lesz az USA utáni második ország, ahol elkezdhetik alkalmazni a Paxlovidot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19