Elkezdődött a szombathelyi Emlékmű környezetének felújítása

120 millió forintból újítják fel, két ütemben.

Elkezdődött az Emlékmű környezetének felújítása - közölte a Facebookon a szombathelyi önkormányzat.

Felújítások az emlékmű környékén
Szombathely MJV

Mint írják, a felújítás két ütemben zajlik. Az első ütemben az Emlékműhöz felvezető utat, a becsatlakozó járdákat, a bekötőutat és a sétányt újítják fel a lépcsőig.

A második ütemben a felső sétány a lépcsővel, a lépcsősor, a lépcsősor feletti rész, a rendezvénytérnek is alkalmas placc, illetve az Emlékmű körüli közvetlen környezet is megújul.

A felújítást a Tóvendéglő új tulajdonosa vállalta 120 millióból újítja fel a szombathelyi emlékmű környékét a Tóvendéglő új tulajdonosa 2023. January 20. 11:46 , 120 millió forintot szánnak erre a célra, a tervekre januárban bólintott rá Ma bólintanak rá a képviselők több szombathelyi útkereszteződés és utca felújítására 2023. January 26. 07:00 a városi közgyűlés.

Felújítások az emlékmű környékén
Szombathely MJV

Az önkormányzat is beszáll, a város vállalta

 • hangosító oszlopok elbontását
 • a rendezvényekhez áramvételi lehetőség kiépítését
 • 12 db új pad elhelyezését
 • az Emlékmű tisztítását homokszórással
 • a Kétrózsa közből felvezető út antigoritozása, hajlított csőkorlát és közúti jelzőtábla kihelyezését
 • hulladékgyűjtők át- és kihelyezését
 • a szükséges parkfenntartási munkákat, füvesítést.
 • Felújítások az emlékmű környékén
  Szombathely MJV

  Nemrég megkérdeztük olvasóinkat Olvasóinkat kérdezzük: Mi legyen a szombathelyi Felszabadulási emlékművel? 2023. January 30. 11:25 , hogy ők mit kezdenének az Emlékművel és környékével, érdekes válaszok Olvasóink többsége lefestené vagy lebontaná a szombathelyi emlékművet 2023. February 07. 07:40 születtek.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet