Olvasóinkat kérdezzük: Mi legyen a szombathelyi Felszabadulási emlékművel?

A betonépítmény melletti teret felújítják, a tervezett kilátó viszont nem fog megépülni. De mit kezdjünk az emlékművel?

Ahogy arról két héttel ezelőtt beszámoltunk, hamarosan megkezdődik a szombathelyi Felszabadulási emlékmű környezetének felújítása. Így kicserélik a domb melletti lépcsőt, letérkövezik a bekötőutakat és a sétányt, az emlékmű mellett pedig egy új rendezvényteret hoznak létre, ahol a későbbiekben koncerteket, vagy más programokat lehet tartani.

Az emlékműhöz azonban nem nyúlnak.

Mészáros D. Zsolt

Bár a korábbi tervekben szerepelt egy monumentális kilátó, a rossz gazdasági helyzet áthúzta a számításokat.

Erről korábban annyit lehetett egyébként tudni, hogy egy gondosan a tájba komponált épületet rajzoltak meg, a szabadtéri színpad és koncerthelyszínhez pedig tartozott volna egy felvonós sí- és snowboard-pálya.

A kilátó így alapvetően változtatta volna meg Szombathely látképét.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy az emlékmű mellé kell bármilyen épület is.

Szóval mi lenne, ha magával a betonkolosszussal kezdenénk valamit?

A legegyértelműbb talán a felújítása lenne. Mondjuk mindenféle színes mintákkal kifesteni, és egy vidám, meghökkentő, fura alakzattá tenni. Esetleg fixen kiépíteni rá egy szabadtéri kertmozi vetítési lehetőségét. De egyéb helyszínekhez se lenne egy utolsó háttér. Vagy le kéne az egészet bontani?

A szerkesztőségünk ötletelése helyett most inkább olvasóinkat kérdezzük arról: Ön mit tenne az emlékművel, ha a pénz nem számítana?

Választási lehetőségek alább, de persze kommentekben is várjuk az ötleteket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Szavazás