Ma bólintanak rá a képviselők több szombathelyi útkereszteződés és utca felújítására

Itt a 2023-as év első szombathelyi városi közgyűlése.

Ma délelőtt 9 órakor kezdődik a szombathelyi közgyűlés idei első ülése. A városháza nagytermét szerdai rövid videónkban megmutattuk, akkor még üres volt, de ma már megtöltik jó hangos felszólalásokkal.

Tucatnyi ügyben kell dönteniük

Másfél hónappal ezelőtt volt utoljára ülés, még karácsony előtt, ennek ellenére viszonylag kevés ügy van napirenden. Egy részükről írtunk már, így arról, hogy több útkereszteződést Felújítják Szombathely legzűrösebb útkereszteződését January 19. 13:50 felújítanak, vagy hogy egy szombathelyi vállalkozás – korábbi ígéretének megfelelően – rendbe teszi és felújítja 120 millióból újítja fel a szombathelyi emlékmű környékét a Tóvendéglő új tulajdonosa January 20. 11:46 az emlékmű környékét.

De arról is beszámoltunk, hogy rendbe teszik Felújítják a szombathelyi Károly Róbert utca burkolatát January 25. 13:10 a Károly Róbert utcát, mégpedig uniós programból megmaradt pénzből, hoggy új nevet kap Hamarosan kevesebb betűvel is le lehet írni a szombathelyi könyvtár és múzeum nevét January 22. 16:20 a múzeum és a könyvtár, hogy Szentgotthárdról érkezik Szentgotthárdról érkezik háziorvos az üres szombathelyi körzetbe January 22. 06:57 háziorvos az üres szombathelyi körzetbe, és hogy április 1-jén nyit ki Csak április 1-jén nyit ki újra a szombathelyi víztorony, a kávézó és a KRESZ-park January 20. 19:06 a Víztorony és a KRESZ-park.

A közgyűlés ezen kívül – elsősorban az útfelújításra átcsoportosított pénzek miatt – módosítja a tavalyi év költségvetését. Elfogadják a város környezetvédelmi programját és módosítanak néhány rendeletet is. Ezek a módosítások technikai jellegűek.

A közgyűlést élőben is követhetik, Élőképes közvetítés a szombathelyi közgyűlésről February 23. 09:08 a fontosabb ügyekről külön cikkekben számolunk be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet