Jövő héten avatják Sitkén Balázs Fecó emlékművét

A Vas megyei településen jó szívvel emlékeznek a zenészre.

Balázs Fecó, a Taurus XT és a Korál együttes alapítója 69 éves korában, 2020. november 27-én hunyt el Meghalt Balázs Fecó 2020. November 27. 10:31 koronavírus-fertőzésben. Abban az évben Székely János megyéspüspök celebrált Balázs Fecó tiszteletére gyászmisét tartanak Sitkén 2020. December 08. 11:10 szabadtéri misét az emlékére Sitkén.

Idén papi áldással egybekötve avatnak a tiszteletére domborművet a faluban. Az augusztus 26-án fél hatkor kezdődő eseményre a sitkei kápolnában kerül sor, az emlékművet Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök áldja meg.

A sitkei kápolna.
Vágvölgyi Bálint

A Kossuth- és Fonogram-díjas zenészre Sitkén az egyházmegye jótevőjeként emlékeznek, hiszen az ő nevéhez fűződik A templom, amit a rockzene mentett meg 2016. July 29. 18:53 a sitkei kápolna felújítása. 1986-ban e célból rendezték meg először az azóta is évente jelentkező Sitkei Rockfesztivált, a rendezvénysorozat bevételeiből pedig finanszírozhatóvá vált az épület renoválása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra