Engedélyezték a belélegezhető Covid-vakcinát Kínában

Az ország gyógyszerfelügyeleti hatósága emlékeztető oltásnak ajánlja a készítményt.

Vészhelyzeti engedélyt kapott Kínában a CanSino vállalat belélegezhető koronavírus elleni vakcinája – írta a Reuters nyomán a hvg.hu. Az ország gyógyszerfelügyeleti hatósága emlékeztető oltásnak ajánlja a vektor alapú készítményt.

Fejlesztői szerint az inhalációs vakcina hatékonyabb lehet, mint az injekció, tekintettel arra, hogy a koronavírus a légutakon keresztül jut be az emberi testbe.

A CanSino ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy adminisztrációs okokból még nem tudja, mikor kerül az oltás kereskedelmi forgalomba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t