Az Epcos-csarnokban túl meleg van - írja olvasónk, a cég azt mondja, megfelelő hőmérsékleten tartják a levegőt - Frissítve!

A cég szerint mindent megtesznek a megfelelő munkakörülményekért.

Frissítés: Megszólalt egy másik dolgozó is

Egy másik olvasónk is írt nekünk, ő azt mondja, hogy vannak légkondik a csarnokban, és működnek is. Sőt, olyannyira jól mennek, hogy a fölötte lévő klímát rendszeresen le kell kapcsolnia, mert már fázik tőle. Mint mondja, már erre is hoztak intézkedést, légterelőket szereltek fel, hogy ne fázzanak a légkondi alatt dolgozók.

Azt elismeri, hogy a gépek közelében melegebb lehet, de szerinte közel sem olyan meleg a csarnok, hogy ott valaki hőgutát kapjon. Azt még hozzátette, hogy a dolgozók szódát is kapnak, amiből annyit ihatnak, amennyit csak akarnak. Emellett még egy munkacsoportot is létrehoztak a környezet és munkavédelem fejlesztésére, amibe bármely dolgozó beléphetett, amikor megalapították.


Eddig írtuk

Éppen beköszöntött a kánikula, amikor levelet kaptunk arról, hogy az Epcos szombathelyi üzemében szenvednek az emberek a hőségtől.

32-35 fok van a csarnokban. Egyes gépek mellett ennél jóval több, a dolgozókról szakad a víz és szédülnek. Több mint 10 éve ígérik az elavult szellőzőrendszer cseréjét klímákra, de mint sok minden más ez is csak ígéret - írta levelében olvasónk.

Megkerestük hát a céget, ahonnan gyorsan jött a válasz, azt írták, a cég mindent megtesz a megfelelő munkafeltételekért, és a dolgozók el is mondhatják véleményüket, panaszaikat. Hozzáteszik, a vállalat minden üzemében beépített légtechnikai berendezések biztosítják, hogy a belső hőmérsékletet megfelelő szinten tartsa.

Mi pedig, várjuk a további észrevételeket, nem csak az Epcosból, hanem a város többi üzeméből is.

Az Epcos válasza

Az EPCOS a legmagasabb szinten betartja a munkabiztonságiés munkaegészségügyi előírásokat. Mindent megtesz azért, hogy megfelelő, biztonságos munkafeltételeket biztosítson munkatársai számára. A jó közérzetet biztosító munkakörülmények kialakításában a vállalat messzemenőkig figyelembe veszi a munkatársak visszajelzéseit is. Számos fórum áll rendelkezésre, amelyeken a dolgozók jelezhetik igényeiket, elmondhatják véleményüket. Amennyiben ezek azonnali intézkedést kívánnak, ez minden esetben megtörténik.

Az EPCOS munkatársak komfortérzetének növelése érdekében minden üzemegységben már az adott üzemek építésekor kialakította a hőmérsékletet szabályozó légtechnikai berendezéseket. A vállalat valamennyi üzemegységében beépített légtechnikai berendezések biztosítják, hogy a belső hőmérsékletet megfelelő szinten tartsa. Az üzemekben alkalmazott klímaberendezések a befújt levegő hőmérsékletét szabályozzák; a belső hőmérsékletet az adott évszakhoz, a külső időjárási viszonyokhoz, illetve az ott végzett munka jellegéhez is igazítva állítjuk be.

Munkatársaink számára valamennyi termelési egységben és az irodákban is védőitalt biztosítunk az év minden napján, a kinti időjárási viszonyoktól függetlenül is. Mivel a védőital munkatársaink számára korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, a belső hőmérsékletet pedig megfelelően szabályozott, így a hőségriadó miatt további intézkedésre az EPCOS-nál nincs szükség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem