Már oktatják az életmentő injekciók használatát Szombathelyen

Az óvodák és bölcsődék dolgozói kapják a képzést, az Epipent a városvezetők felajánlásából vásárolják meg.

Kedd délután a szombathelyi városházán elkezdődött az életmentő EpiPen injekciók használatának gyakorlati oktatása az óvodai és bölcsődei dolgozók számára - írja a város hivatalos oldala.

Epipen injekció oktatás
Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Az Epipen egy antiallergiás készítmény, ami életmentő lehet, ha valaki allergiás rohamot kap. Május elején az egyik budapesti óvodában mutatott heves allergiás reakciókat egy kisfiú, akinek az óvónő azonnal beadta Óvónő mentette meg a kisfiú életét May 22. 13:23 az injekciót, a kihívott mentősök szerint ezzel valószínűleg megmentette az életét. A kisfiú másnap már el is hagyhatta a kórházat.

Az óvodának egyébként azért volt Epipen injekciója, mert januárban az egyik kerületi iskola tanulója allergiás sokk miatt hunyt el. A tragikus eset után a kerület vezetése azonnal intézkedett, hogy minden nevelési, oktatási intézményben legyen antiallergiás injekció.

Epipen injekció oktatás
Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Pár nappal később a szombathelyi közgyűlésen László Győző alpolgármester (Éljen Szombathely) bejelentette Életmentő injekciókat vásárolna a kötelező fizetésemelésből a szombathelyi városvezetés May 27. 15:51 , hogy a kötelező polgármesteri és alpolgármester béremelés összegét Epipen injekciók vásárlására ajánlják fel.

A polgármesterek kötelező, mintegy 30 százalékos fizetésemeléséről decemberben döntött A Fidesz 1,3 millióra emelné Nemény András szombathelyi polgármester illetményét 2021. December 09. 13:49 az országgyűlés, arról is döntöttek, hogy az emelés összegét az önkormányzatnak kell kigazdálkodnia, ahhoz nem ad támogatást az állam. Hozzátartozik, hogy az alpolgármesterek bére a polgármesteréhez van kötve, tehát az alpolgármesterek fizetését is emelni kell.

Epipen injekció oktatás
Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Nemény András, Szombathely polgármestere azonnal kijelentette Szombathely polgármestere arra kérte a közgyűlést, hogy ne szavazzák meg a fizetésemelését 2021. December 16. 10:18 , ő nem kéri az emelést, így azt a közgyűlés januárban nem szavazta meg. Május elején viszont a kormányhivatal közölte Kormányhivatal: Akkor is meg kell emelni a szombathelyi polgármester fizetését, ha nem kéri May 22. 07:31 , hogy a törvényi előírásokat be kell tartani, és az önkormányzatnak nincs mérlegelési joga az ügyben.

László Győző bejelentése után kiszámoltuk, hogy a polgármester és a három alpolgármester fizetésemelésének Kormányhivatal: Akkor is meg kell emelni a szombathelyi polgármester fizetését, ha nem kéri May 22. 07:31 összege havi 1 millió 120 ezer 300 forint. Így a béremelés egyhavi összegéből 70 darab Epipen-injekciót lehet vásárolni, az injekció átlagára 16 ezer forint adagonként.

Epipen injekció oktatás
Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Ezért kezdték meg most az bölcsődék és óvodák dolgozóinak a képzését az Epipen-injekció használatára, a gyakorlati képzés július második felében folytatódik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra