Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez elég lehangoló: már harmadik és negyedik hullámról beszélnek

Ha a lakosság nem korlátozza kontaktusait az ünnepek alatt, akkor 2021 elején harmadik járványhullámra lehet számítani Európában.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

David Nabarro, a WHO koronavírussal foglalkozó különleges követe felhívta a kormányok figyelmét, hogy ha megismétlik nyáron elkövetett hibájukat, vagyis túl hamar oldják fel a korlátozásokat, akkor nemsokára egy harmadik koronavírus hullámra számíthatunk - írja a The Week nyomán az egeszsegkalauz.hu honlap.

Nabarro szerint – így a portál - az európai országok elmulasztották kiépíteni a szükséges infrastruktúrát a nyári hónapok során, miután sikerült megfékezniük a járvány első hullámát. Ugyanez fog történni, ha újra elmulasztják a járvány kezeléséhez szükséges infrastruktúra kiépítését.

A szakember kiemelte, hogy a sikeres ázsiai járványkezelés szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy nem szüntették meg túl korán a korlátozó intézkedéseket – azzal várni kell, amíg az esetszám alacsony lesz, és alacsonyan marad. „Európa válasza befejezetlen volt”.

Dr. Zacher Gábor, toxikológus is óva intett nemrég attól, hogy a karácsonyt úgy tartsuk meg, ahogy a járvány előtt. Nem ajánlott karácsonyi bevásárlás miatt plázázni, nem ajánlott a külön háztartásokban élő családtagoknak az ünnepek alatt összegyűlni, ez ugyanis szerintük szinte biztosan a fertőzésszám növekedéséhez és az egészségügyi ellátórendszer még komolyabb leterheléséhez vezethet.

Emiatt, ha a lakosság nem korlátozza a kontaktusszámot, akkor az ünnepek után a járvány harmadik hullámával kell majd szembenézni, ami rengeteg halálozással és az eddigi eredmények sutba dobásával járna. A koronavírus-járvány 3. hullámában sokkal több fertőzöttre és halottra lehet számítani, valamint tovább is tarthat majd, mint a tavaszi és az őszi hullám.

A matematikai képletekre alapuló előrejelzés igyekszik előrevetíteni mire számíthatunk. A professzor szerint legkorábban januárban csenghet le a covid 3. hulláma, de akár áprilisig is eltarthat, majd rögtön egy 4. hullám is követheti. - teszi hozzá a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Covid 19

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra