Ezek az omikronos gyerekek tünetei

Néhány nap alatt túljutnak rajta, de lehetnek utóhatások.

Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke elmondta, több olyan gyermekkel találkoznak, akiknél a koronavírusos tünetek magas láz, bágyadtság, feltűnő gyengeség formájában jelentkezik, illetve jellemző ebben a korcsoportban két típusú köhögés is, az egyik a kruppos jellegű köhögés, a másik pedig a bronchiolitises jellegű köhögés, ami csúnya légzéssel, és fulladásszerű látvánnyal járó légzést okoz – írja a Portfolio .

Továbbá azt is hozzátette, hogy a legtöbben néhány nap alatt túljutnak a betegség nehezén, azonban jelentős esély van poszt-covid tünetek kialakulására is, úgymint ízlészavar, ezen felül súlyosabb esetként felléphet sokszervi gyulladás is, azonban ez utóbbira még nincs megfelelő számú szakirodalmi adat, hogy az omikron után milyen gyakran jelentkezhet – idézi a liner.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19