Eddig: 1 634 863 / 3 000 000 Ft, 74 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Gazdaság – Ezek voltak 2020-ban a legnépszerűbb cikkeink

Összegyűjtöttük az idei 10 legolvasottabb cikket gazdasági rovatunkból.

A koronavírus fenekestül felforgatta az életünket és egész évünket meghatározta. Ezt persze jól mutatják az idei legolvasottabb cikkeink, melyeket most rovatonként szedtünk csokorba. Nézzük, melyik volt az a 10 cikk, ami idén gazdasággal foglalkozó rovatunk élmezőnyébe került!

1. A Tesco csütörtöktől minden üzletében elkezdi korlátozni a vásárlók számát

2020. április 08.

A tavasszal életbe lépett korlátozó intézkedéseket újabb elemmel bővítette az áruházlánc a vásárlók és munkatársak egészségének védelme érdekében. Csütörtöktől az összes magyarországi Tescóban limitálták, hogy egy időben hány vásárló tartózkodhat egyszerre egy adott áruházban. Az üzletek alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhatott bent, ahány biztonságosan be tudta tartani a 2 méter távolságot egymás között. A pontos létszám így áruházanként változó volt.

A teljes cikkért kattints! A Tesco csütörtöktől minden üzletében elkezdi korlátozni a vásárlók számát 2020. April 08. 14:06

Nagy Jácint

2. Két órára csökkenhet a boltokban a 65 év felettiek idősávja

2020. április 22.

Nemzetközi mintára a jövőben két órára változhat a 65 év felettiek által a bolti vásárlásra kizárólagosan fordítható idő délelőttönként, ami ráadásul szombatonként teljesen megszűnhet – írtuk még tavasszal a Magyar Nemzet értesülései alapján.

A teljes cikkért kattints! Két órára csökkenhet a boltokban a 65 év felettiek idősávja 2020. April 22. 20:55

MTI/Krizsán Csaba

3. Már nagyon keresik az alkalmazottakat Ausztriában: 519 ezer forintos fizetést kínálnak takarításért

2020. április 15.

Habár a kijárási korlátozás még érvényben van, felpezsdült a munkaerőpiac, egyre több álláshirdetéssel találkozni, melyben keresik az „olcsó” munkaerőt. Erre hívta fel a figyelmet a pénzcentrum.hu, mely azt tapasztalta, hogy rengeteg ausztriai munkát kínáló friss hirdetés található megint az álláskereső magyar oldalakon, és sok helyen felajánlják a videóinterjú lehetőségét is – adtuk hírül áprilisban.

A teljes cikkért kattints! Már nagyon keresik az alkalmazottakat Ausztriában: 519 ezer forintos fizetést kínálnak takarításért 2020. April 15. 14:42

pixabay

4. 500 forintos alma, 1600 forintos cseresznye és zöldbab – Miért vannak az egekben a zöldség- és gyümölcsárak?

2020. június 12.

Valami itt nagyon nem stimmel? Vagy mégis? Nyár elején utánajártunk az elszabadult piaci számoknak a statisztikai hivatal friss számításai után, ugyanis a mindennapi tapasztalatunk mást mond a 2,2 százalékos az inflációról.

A teljes cikkért kattints! 500 forintos alma, 1600 forintos cseresznye és zöldbab – Miért vannak az egekben a zöldség- és gyümölcsárak? 2020. June 12. 07:28

Kiss Tamás

5. „Rendkívüli helyzet” a szombathelyi Schaeffler-gyárban is

2020. március 19.

A „koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzet”-re hivatkozik az a körlevél, amelyet a Schaeffler Savaria Kft. juttatott el márciusban munkatársainak. Eszerint a cég a következendő négy hétben „rugalmasan változtatja” a munkaidőt.

A teljes cikkért kattints! „Rendkívüli helyzet” a szombathelyi Schaeffler-gyárban is 2020. March 19. 15:54

Bonyhádi Zoltán

6. Dőlnek a dominók és a gazdaság – Már Vas megyében is van leállt multinacionális üzem

2020. március 17.

A kisvállalkozásoknak nincsenek tartalékaik, a nagyok meg kegyetlenül racionálisak. A kamara már tavasszal úgy gondolta, hogy az államnak azonnal be kellene avatkoznia.

A teljes cikkért kattints! Dőlnek a dominók és a gazdaság - Már Vas megyében is van leállt multinacionális üzem 2020. March 17. 15:56

Pixabay.com

7. Eszkalálódik a szombathelyi parkolóhelyzet – Félfizetős lett egy Lidl-parkoló

2020. január 07.

Január elején kaptunk egy olvasói levelet, hogy a Lidl Verseny úti üzleténél 1 óra után fizető parkolás lett. Lapunk munkatársa kiment a helyszínre, ahol egy tábla fogadta, ami alá is támasztotta olvasónk levelét.

A teljes cikkért kattints! Eszkalálódik a szombathelyi parkolóhelyzet – Félfizetős lett egy Lidl-parkoló 2020. January 07. 11:06

Nyugat.hu

8. Válaszolt a Lidl: ezért lett fizetős a Verseny utcai boltjuknál a parkolás

2020. január 10.

Pár nappal később aztán meg is jött a Lidl válasza a fizetős parkolással kapcsolatban, melynek értelmében az első óra ingyenes, a másodikért 1500 forintot számláznak, egy teljes napért pedig 2500 forintot.

A teljes cikkért kattints! Válaszolt a Lidl: ezért lett fizetős a Verseny utcai boltjuknál a parkolás 2020. January 10. 07:19

Nyugat.hu

9. Ne lepődjön meg, ha váratlanul új bankkártyát kap

2020. március 11.

Önt is érheti meglepetés, ha az OTP banknál vezeti folyószámláját és ahhoz bankkártyája is van. Nem átverés, tényleg kaphat számlavezető bankjától új plasztikkártyát, akkor is, ha messze még annak lejárati ideje.

A teljes cikkért kattints! Ne lepődjön meg, ha váratlanul új bankkártyát kap 2020. March 11. 11:00

Nyugat.hu

10. Ausztriában már tömegek veszítették el állásukat: történelmi magasságokban a munkanélküliség

A koronavírus szomorú nyomot hagyott az osztrák munkaerőpiacon, és történelmi negatív rekordot hozott: március végén 52,5 százalékkal több volt a munka nélküli ember, mint az előző év azonos hónapjában.

A teljes cikkért kattints! Ausztriában már tömegek veszítették el állásukat: történelmi magasságokban a munkanélküliség 2020. April 03. 08:22

Pixabay.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra