Kiszabadultak a kínzó fémkeretből a szombathelyi Rákóczi utca fiatal fái

Volt, amelyikbe már több centi mélyen belemartak a fémkarmok. Megírtuk, intézkedtek.

Kinövik a fémkeretet a Rákóczi utca fiatal fái Szombathelyen - írtuk Kinövik a fémkeretet a Rákóczi utca fiatal fái Szombathelyen April 22. 18:53 egy hónapja.

Így harapott bele a fémkeret a fiatal fába
Mészáros D. Zsolt

A fiatal fákat 2011-ben, az utca felújításakor ültették, és akkor kaptak egy.egy fémkeretet, ami megvédte a törzsüket. Azóta viszont a fák megerősödtek, szép nagy lombokat növesztettek, és a törzsük is megvastagodott.

Fák a Rákóczi utcában
Megáll az a fa magában is
Mészáros D. Zsolt

A fa sok helyen körbenőtte már a fémkeretet, és félő volt, hogy súlyosan károsodik.

Egy hónappal ezelőtti cikkünk megjelenése előtt elküldtük kérdéseinket az illetékeseknek, egyúttal jeleztük a problémát is. Választ azóta sem kaptunk, de nemrég észrevettük, hogy több fiatal fáról és leszerelték már a fémkeretet.

Fák a Rákóczi utcában
Szabadon, büszkén
Mészáros D. Zsolt

Még nem minden fa szabadult meg, de a többség már fémkeret nélkül áll. Reméljük, a mi cikkünknek is volt szerepe a megoldásban.

A kulturális negyed

A Rákóczi utca ezen szakasza, a Thökölytől a Batthyány térig ma már kulturális negyedként szolgál. Van itt három múzeum, a Schrammel-gyűjtemény, az Iseum és a Képtár, az utca túloldalán a zeneiskola és a zsinagógából lett Bartók Terem. És itt van a kulturális programokat is szervező Szimfónia Kávézó is.

Az utcát 2011-ben újították fel Átadták a körforgalmat a szombathelyi Iseumnál 2011. November 10. 16:27 , és itt áll az kis tér is, amit tavaly nyáron Göncz Árpádról neveztek el „Volt a csúcson és zuhant szabadesésben, volt rab és volt köztársasági elnök” – felavatták Szombathelyen a Göncz-teret 2022. August 20. 14:39 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet