Falus András immunológus felsorolta, hogy kiknek lenne szüksége negyedik oltásra

Azt is hozzátette, hogy a harmadik oltás szerinte mindenkinek kötelező.

Harmadik oltás nélkül nincs igazi, tartós immunválasz, viszont az utána eltelt 4-5 hónap alatt kopik az immunmemória, különösen az időseknél, krónikus betegeknél, túlsúlyosoknál, autoimmun betegeknél, szívbetegeknél - mondta Falus András immunológus az ATV Start című műsorában. Szerinte az ő esetükben nem kérdés, hogy a negyedik oltásra szükség van.

Ami jelenleg rendelkezésre áll nagy mennyiségben, az az eredeti változat elleni vakcina, de kimondhatjuk, hogy az is használ - vélekedett a szakember, aki hozzátette, hogy az omikron ellen is készül egy vakcina, de ennél kérdés, hogy mikor jut el hozzánk.

Kitért arra is, hogy nem ért teljesen egyet Rusvai Miklós virológussal, aki arról beszélt, hogy már megkapta a védőoltást, ezért átesne a betegségen, mert szerinte az úgy jelentős védelmet adna neki. Falus szerint azonban a fertőzés óriási kockázat.

Hozzátette: lehet, hogy az omikron gyengébb tüneteket produkál, de nagyon gyorsan terjed, és még mindig életveszélyes lehet olyanok számára, akik nincsenek beoltva. Az oltás jelentősebb védelmet ad, mint a fertőzés - hangsúlyozta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19