Tizenegy új báli videó - Farsangdömping öt településről

Öt település 11 farsangi rendezvényén jártunk. Horvát-, vadász-, nyugdíjas-, Concordia, IPA, Honderű, Orient-tál bál és a jégfarsang mellett rönkhúzást is megörökítettünk álló és mozgóképen.

Horvát bál

Még mindig a leghangulatosabb bál Szombathelyen a horvátoké. A Tóvendéglő mindkét szintjét elfoglalták és sokkal több jegyet is el tudtak volna adni a szervezők, de elfogyott a hely.

Horvát bál 2012.

Az érkező hölgyek bonbont, az urak rozmaringot kaptak, ez utóbbi egy népszokás része. A zene a vacsora alatt is szólt és sokan akkor is ropták, amikor az ételüket már felszolgálták.

Horvát bál 2012. - Szombathely
Horvát bál 2012. - Szombathely
Tánczos Mihály

Vas Megyei Vadász Bál - Bükfürdő

Elitbál a javából, rengeteg vendéggel. Ennek ellenére nem a visszafogottság jellemzi és ez jó.

Vadász bál

A vendégek között láttunk vezérigazgatókat, felsővezetőket, tábornokot.

Vas Megyei Vadászbál 2012. - Bükfürdő
Vas megye rendőrfőkapitánya szolídan mulatott
Tánczos Mihály

Orient-Tál Jótékonysági Bál

A Savaria Legio zord katonái szilaj táncot jártak a hastáncosokkal, akik az este során többször is keleti hangulatot varázsoltak a Palace-ba.

Orient-tál Bál

Peltzer Géza harmonikajátékára Horváth Meggie énekelt. Közben a ruhatárban páncélokat fűztek fogasokra.

Orient-tál Jótékonysági Bál 2012. - Szombathely
Orient-tál Jótékonysági Bál 2012. - Szombathely
Tánczos Mihály

Jelmezes farsang a Bolyai Iskolában

Itt vannak az aprónépek. Múlt heti összeállításunkban ovisokat mutattunk be, most pedig a Bolyai iskola alsósai kerültek lencsevégre. Meglepően sok olyan jelmezt láttunk, ahol több diák állt össze, de az egyéni jelmezek között is nagyon sok ötleteset láttunk ősembertől a MALÉV pilótáig. A gyerekek és szülők reagáltak a közelmúlt eseményeire, így hummeres poént is láthattunk, de volt, aki szelektív hulladéknak öltözött. A csoportos jelmezben a Madagaszkár állatfarmja diadalmaskodott. Riszálták úgyis, úgyis.


IPA Bál - Kőszeg

Az első IPA (Nemzetközi Rendőrszervezet) bált 1992-ben tartották Kőszegen. Húsz éve. Az akkori főszervező ma is aktív és a hangulatra sem lehetett panasza senkinek.
A bálozók egyszerre két teremben táncolhattak két különböző élő zenére a Csikar csárdában.
IPA Bál 2012. - Kőszeg
IPA Bál 2012. - Kőszeg
Tánczos Mihály

Concordia bál - Kőszeg

A Hotel Írottkő adott otthont a Concordia bálnak. Ide éppen holtidőben, a tombolasorsolás elejére érkeztünk a bálokkal zsúfolt éjszakán, így sajnos táncolókkal nem szolgálhatunk Olvasóinknak.
A tombolasorsolást követő jótékonysági árverés során kőszegi festők zsűrizett képeit árverezték. Az elején mi is beszálltunk, később pedig a fotózáshoz felemelt fényképezőgépünket is licitnek vélte az árverést lebonyolító hölgy. Bevállaltuk, de ránk licitáltak. A tombolanyeremények között kuriózumnak számított a dr. Buda Botond ideggyógyász által felajánlott kezelés.
Concordia Bál Kőszegen - 2012.
Concordia Bál Kőszegen - 2012.
Tánczos Mihály

Farsang Gencsapátiban

Ha egy falu művelődési házának vezetője és munkatársai jó értelemben őrültek, akkor jó dolgokat képesek kihozni a település lakóiból. A művházban sok jelmezes gyűlt össze és nem kellett sokáig várni a táncra sem. No persze, akinek a Boglya húzza...

A gencsi farsangon karonülő kisjetitől kezdve a felnőtt Kvazimodóig számtalan ötletes jelmezt láttunk. A rágcsálnivaló pedig házi készítésű volt.

Farsang Gencsapátiban - 2012.
Farsang Gencsapátiban - 2012.
Tánczos Mihály

Rönkhúzás és tréfás esküvő Táplánszentkereszten

Itt is ugyanaz a helyzet, mint Gencsapátiban. A jó húzóemberek mozgásban tartják a falut. Táplánszentkereszten sokan vonultak a falun végighúzott rönk után, hogy részesei lehessenek egy egy napig tartó házasságnak. Érdekesség, hogy a talpalávalót a szekéren a Markusovszky kórház megbecsülésnek örvendő főorvosa húzta. Talán ilyesmit sem látni minden nap. Részletek videónkban.
A menetet többször megállították a jó szívvel kínált borral, pálinkával, pogácsával a házuk elé kiálló falubeliek, akiket visszautasítani sértés lett volna.
Rönkhúzás farsangfarkán Táplánszentkereszten - 2012.
Rönkhúzás farsangfarkán Táplánszentkereszten - 2012.
Tánczos Mihály

Pucér korisok a jégen - Jégkarnevál

Nyolcadik alkalommal siklottak ki hiányos öltözetben a jégre a pucér korisok, akik az idén rekordot döntöttek a létszámot illetően. Varga Jenő átvehette a 25 év Szombathely jégsportjáért díjat a Műjégpálya vezetőjétől.

A jelmezeseket az idén is díjazták. A jég közepén elfogyasztott nagy torta külön élmény volt a gyerekeknek. A farsangot jégdiszkó és tűzijáték zárta.

Jégkarnevál 2012. - Szombathely
Jégkarnevál 2012. - Szombathely
Tánczos Mihály

Nyugdíjasok batyusbálja

Nem csak a húszéveseké a világ - énekelték vidáman és átéléssel a nyugdíjasok, akik fáradhatatlanul táncoltak a slágerekre

A Vasi Honvéd Bajtársi hagyományőrző Egyesület tagjai külön farsangi produkcióval készültek, foszforeszkálva álltak a nyugdíjasok elé az MMIK-ban. Tréfás versekkel szórakoztatták a bálozókat.

A farsangi vigalom után nótacsokor következett. Videónkban is jól látszik, hogy a nyugdíjas bálozók szeretnek és tudnak is énekelni.

Nyugdíjas batyusbál Szombathelyen - 2012.
Nyugdíjas batyusbál Szombathelyen - 2012.
Tánczos Mihály

Olvasónk a később fellépő Banyakórust is megörökítette és elküldte nekünk. Íme, a banyák...


Honderű bál

A Tóvendéglő adott otthont a Honderű bálnak. Videónk ízelítőt nyújt a hangulatból.

Honderű Bál 2012.
Honderű Bál 2012.
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Bálok 2012