Február 17-én bezár az oladi postapótló

Eddig bírták az önkéntesek Szombathelyen.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Végleg zárva maradnak a tavaly ősszel bezárt kisposták 2023. February 13. 16:15 hétfőn bejelentette a Magyar Posta, hogy mégsem fogják újranyitni az ideiglenesen bezárt postákat. Ezt követően jelent meg a hír az Olad, a mi otthonunk nevezetű Facebook-oldalon, hogy megszűnik a szombathelyi postapótló is Oladon.

„Önkénteseink a legjobb szándékuk ellenére sem tudják a végtelenségig a helyettesítő feladatokat ellátni, ezért sajnálattal értesítjük olvasóinkat, hogy az oladi posta pótló pontunk február 17-én bezár” – jelentették be.

Facebook/Olad, a mi otthonunk

Soha nem nyitnak már ki?

Tavaly októberben 364 kispostát zártak be a magas energiaárak és a magas üzemeltetési költségek miatt az országban. Vas megyében összesen 17 kispostát 17 kisposta zár be hétfőn Vas megyében, térképen a részletek 2022. November 12. 15:05 zártak be, ezeket térképen is megmutattuk.

Kőszegen egyet, Szombathelyen négy postát zártak be, az oladi városrészen pedig önkéntesek próbáltak enyhíteni Napi egy-két órát lesz nyitva az oladi „postapótló” Szombathelyen 2022. November 03. 11:30 a postahiányon, Acsádon viszont nincs erre lehetőség, megoldhatatlan problémákat okoz Megoldhatatlan nehézségeket okoz a kistelepüléseknek a kisposták bezárása 2022. November 11. 16:00 a posta bezárása.

Január 1-jén aztán 45 posta újranyitott, Hétfőn újra kinyitott 45 posta 2023. January 02. 10:18 de nem volt közülük Vas megyei, és úgy tűnik, nem is lesz.

Már a tavaly őszi bezárásokkor felmerült sokakban, hogy soha nem nyitnak már ki újra a bezárt posták, és a Magyar Posta mostani közlése alapján úgy tűnik, jogos volt az aggodalom.

Az eddigi tapasztalatok alapján a jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli. A Magyar Posta továbbra is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére – közölték.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet