Fegyverrel a kezében jelent meg egy diák egy muravidéki középiskola előtt

A fegyverről később kiderült nem valódi, de a rendőrség eljárást indított a tanuló ellen.

Nem kis riadalmat keltett Lendván és a Muravidéken, Szlovéniában, amikor egy diák automata lőfegyvernek látszó tárggyal a kezében jelent meg a magyarok által is lakott város kétnyelvű középiskolája előtt. Az eset november 9-én történt, amelyről azonnal értesítették a hatóságokat. A részletekről a Sobotainfo hírportál számolt be.

A fegyverről hamar kiderült, hogy utánzat. A diák vélhetően viccnek szánta a dolgot vagy pedig felvágni akart társai előtt. A fegyverutánzatot a lendvai rendőrök átvételi elismervény ellenében lefoglalták. A vizsgálat során még egy régi osztrák rendőregyenruhát is találtak.

A rendőrség szabálysértés elkövetésének gyanújával gyűjti az információkat és a bizonyítékokat. A szabálysértés tényének megállapítása esetén az elkövetővel szemben az illetékes bírósághoz vádemelést fognak benyújtani. Szlovéniában egy ilyen vétségért kiszabható bírság 208 euróra rúghat.

Az ilyen típusú utánzatok könnyen összetéveszthetők valódi fegyverekkel, különösen akkor, ha valaki nyilvános helyen jár velük.

(Címlapképünk csak illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Jelentem