Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fekete-Győr András feljelenti a fővárosi kaszinót a Telex-videó miatt

Mint mondja, „nem maradhat következmények nélkül a fideszes elit arcátlansága”.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje feljelenti a járványügyi szabályok megsértése miatt azt a budapesti kaszinót, melyről videót és cikket is közölt a Telex, és amellyel lapunk is foglalkozott Miközben felfutóban a harmadik hullám – Videón egy budapesti kaszinó működése March 02. 11:00 – derül ki a Momentum lapunkhoz is eljuttatott közleményéből.

„Miközben már Orbán Viktor is a járvány legsúlyosabb két hetéről beszél, és az egészségügyi dolgozók is sorra mondanak fel a katasztrofális kormányzás miatt, úgy tűnik, a fideszes elit világában továbbra sem kell betartani a járványügyi korlátozásokat” – írja a miniszterelnök-jelölt, aki nemrég podcastunk vendége is volt. Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével February 26. 15:05

Fekete-Győr azzal folytatja közleményét, hogy valójában ez is a pénzről és a hatalomról szól: „a kaszinók a NER tulajdonában vannak, fideszes strómanokat gazdagítanak, ez pedig minden járványügyi szempontot felülír. Ennyivel össze is foglalható a kormány összes gazdasági intézkedése: a haverokon segítünk, minden más inkább dőljön be – annál könnyebb lesz felvásárolni.”

Hangsúlyozza, hogy a járvány végéig be kell zárni a „Fidesz-kaszinókat”, a járványügyi szabályok sorozatos megszegése miatt pedig súlyos bírságot kell kiszabni rájuk. Ugyanis mint mondja, „nem maradhat következmények nélkül a fideszes elit arcátlansága”.

„Garantált 80-120 ember durván 150 négyzetméteren, orr alatt vagy tokán felejtett maszk, amiért soha senki nem szól, és egymást taposó emberek a rulett asztal körül. Kávét, üdítőt, de akár viszkit is kérhetünk, a teremben cikázó pincérek meg felszolgálják azt, szigorúan ingyen – ahogy békeidőben is –, hiszen nem egy vendéglátóhelyen vagyunk” – írta az újságíró a kaszinóról, ami nem számít sem vendéglátó-, sem szabadidős helyszínnek, így nyitva maradhatott a koronavírus-járvány második és az éppen felfutóban lévő harmadik hulláma alatt is.

A kaszinók ügyével egyébként nem csak Fekete-Győr foglalkozik. Az LMP-s Ungár Péter törvényjavaslatot nyújtott be, hogy ne essenek más elbírálás alá a kaszinók csak azért, mert kormánypárti nagyvállalkozók kezében vannak.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra