Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Miközben felfutóban a harmadik hullám – Videón egy budapesti kaszinó működése

Mivel papíron nem vendéglátóipari egységek, így nyitva maradhatnak.

Habár mindannyian mást gondolunk az egy éve közöttünk lévő koronavírus-járványról, abban valószínűleg hasonlók vagyunk, hogy hosszan tudnánk sorolni a nehezen megmagyarázható, vagy teljesen érthetetlen intézkedéseket.

Ezek között van például, hogy miközben a vendéglátó- és szabadidős helyeket egy rendelettel bezárta a kormány még tavaly ősszel, a kaszinók kimaradtak a tiltásból, merthogy egyik kategóriába sincsenek besorolva.

Így aztán működnek is annak rendje és módja szerint.

A játéktermeknek elvileg így is be kell tartaniuk a járványügyi védelmi előírásokat, de ez a gyakorlatban nem biztos, hogy teljesül.

Legalábbis ezt sugallja a Telex.hu írása és videója, amelyek egy fővárosi kaszinó látogatását mutatják be.

„Rég nem látott nyüzsgés, felhőtlen hangulat, garantált 80-120 ember durván 150 négyzetméteren, orr alatt vagy tokán felejtett maszk, amiért soha senki nem szól, és egymást taposó emberek a rulett asztal körül. Kávét, üdítőt, de akár viszkit is kérhetünk, a teremben cikázó pincérek meg felszolgálják azt, szigorúan ingyen – ahogy békeidőben is –, hiszen nem egy vendéglátóhelyen vagyunk” – olvasható a cikkben, amely emlékeztet, hogy a felfutó harmadik hullám elején vagyunk, amikor felvetődött az általános iskolák ismételt bezárásának a lehetősége is.

A lap megkereste a rendőrséget, azt tudakolva, hogy a két kormányközeli üzletember, Garancsi Istvánhoz és Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz köthető cég tulajdonában lévő öt budapesti kaszinót hányszor ellenőrizték, de azt a választ kapták, hogy erről nem vezetnek statisztikát.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra