Fél nap alatt zöld utat adott a kormány a kínai vakcinának

Máris hatályba lépett a "Sinopharm-törvény", amelynek tervéről Gulyás Gergely beszélt.

Alighogy Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, a kormány fél millió kínai vakcinához jut Kínából, és ezek valamilyen módon beadhatók is lesznek hamarosan, máris megjelent az új rendelet az oltóanyag-engedélyezésről a Magyar Közlönyben - szúrta ki a hvg.hu .

A rendelet szövege szerint a gyógyszerészeti államigazgatási szerv "különös méltánylást érdemlő betegellátási érdekből, a koronavírus feltételezett vagy igazolt terjedésének megakadályozása érdekében" nem csak az EU-ból, Norvégiából, Izlandról, Liechtensteinből és az Egyesült Királyságból hozhat be ott már alkalmazott gyógyszert, hanem bármi olyant is, amit "legalább három – köztük legalább egy európai uniós vagy európai uniós tagjelölt – államban" használnak és "legalább egymillió személynél már alkalmazták".

A törvény szövegében szerepel, hogy "az adott államban kiadott engedély alapulvételével vagy annak elismerése útján is kiadhatja" az engedélyt a magyar gyógyszerhatóság, igaz, a kormány az így behozott gyógyszer alkalmazásához megállapíthat rendeletben további feltételeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19